30.1.2014

Sukupuolentutkimusyksikölle rahoitusta pohjoismaiseen tutkimusyhteistyöhön

Pohjoismainen tasa-arvotiedon keskus (NIKK) on myöntänyt yhden vuoden tutkimusrahoituksen, 150 000 Tanskan kruunua, sukupuolentutkimusyksikön kansainvälisen tutkijaverkoston rakentamiseen ja vahvistamiseen.

A gender based approach to livelihood change in the Nordic Arctic -hanke alkaa helmikuussa 2014 Lapin yliopiston sukupuolentutkimusyksikössä professori Päivi Naskalin johtamana. Hanke tähtää sukupuolta ja tasa-arvoa koskevan tutkijaverkoston ja tutkimuksen vahvistamiseen pohjoisilla alueilla. Verkoston tutkimus koskee erityisesti pohjoisten alueiden elinkeinomuutosten sukupuolistuneita seurauksia.

Hankkeeseen osallistuvat Lapin yliopistosta professori Päivi Naskali, yliopistonlehtori Seija Keskitalo-Foley sekä tutkija Shahnaj Begum, joka toimii hankkeen koordinaattorina. Tutkimus- ja yhteistyökumppaneina ovat Uumajan ja Tromssan yliopistot sekä Northern (Arctic) Federal University NArFU Venäjältä.

Lisätietoa:

Professori Päivi Naskali