• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2019
 
Uutinen, kuvituskuva 3

Syrjäytymisen moninaisuus-koulutukset Lapissa ja Kainuussa

11.2.2019

KoulutusAvain Oy ja Lapin yliopisto järjestävät Syrjäytymisen moninaisuus –koulutuksen Lapin ja Kainuun työllisyyden ja yrittäjyyden edistämisen toimijaryhmien jäsenille.

Koulutuksen tavoitteena on lisätä osallistujien valmiuksia ja osaamista syrjäytymisen moninaisuuteen liittyvissä asioissa työllisyyden sekä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisen näkökulmasta. Koulutuksessa tarkastellaan konkreettisia keinoja syrjäytymisen ehkäisemiseksi ja lieventämiseksi. Koulutus soveltuu työllisyystoimijoille, järjestöjen edustajille, hanketoimijoille sekä koulutusorganisaatioiden edustajille.

Koulutuksessa pääsee ensimmäisenä kuulemaan Lapin yliopiston ja KoulutusAvain Oy:n tekemän selvityksen tuloksia Lapin ja Kainuun syrjäytymisilmiöstä ja segregaatiosta, eli siitä, kuinka koulutus ja työelämä ovat jakautuneet naisten ja miesten aloiksi. Selvitys on tehty ESR rahoitteisen Suo, susiraja ja segregaatio - tasa-arvon edistäminen ja segregaation lieventäminen koulutuksessa ja työelämässä -kehittämishankkeen kautta.

Kainuun ensimmäiset koulutuspäivät on järjestetty joulukuussa 2018 ja Lapin koulutuspäivät järjestetään viikolla 8. Erityisesti Rovaniemen koulutuspäivä (19.2.) on kerännyt paljon ilmoittautuneita eri puolilta Lappia, ilmoittautuneiden määrä on 43 henkilöä. Koulutuksia jatketaan vuoden 2019 aikana.

Mistä hankkeessa on kysymys?

Hankkeessa on kaksi osaa. Ensimmäisessä osassa etsitään tietoa Kainuussa vallitsevan segregaation tilasta, eli siitä, kuinka vahvasti ja millä tavalla Kainuun työmarkkinat ja koulutus ovat jakautuneet nais- ja miesvaltaisiin aloihin. Tämänlainen selvitys on jo tehty Lapissa, mutta se on ensimmäinen laatuaan Kainuussa. Hankkeen toisessa osassa etsitään tietoa siitä, mitkä ovat syrjäytymisen syyt ja seuraukset Lapissa ja Kainuussa. Hankkeessa selvitetään myös, mitä eroa on miesten ja naisten syrjäytymisellä. Molemmat selvitykset tähtäävät konkreettisten toimenpiteiden määrittelyyn segregaatio- ja syrjäytymisilmiöiden lieventämiseksi, ja tätä kautta Lapin ja Kainuun työllisyystilanteen parantamiseksi.

Yhteystiedot:

Riitta Uusisalmi
Nuorempi tutkija, Lapin yliopisto
riitta.uusisalmi@ulapland.fi
040 4844465

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK