• Weboodi
  • Owa
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Taiteiden tiedekunnan uutiset
 
stockell_happyland2_web.jpg
Kuva: Antti Stöckell

Taiteiden tiedekunnan huhtikuun taiteilijana Antti Stöckell

4.4.2018

Galleria Lovisassa huhtikuun 2018 kuukauden taiteilijana esittäytyy kuvataiteilija, taidekasvattaja ja yliopisto-opettaja Antti Stöckell. Näyttely rakentuu kahdelle vastakkaiselle seinälle ripustetuista leipäpussin sulkijoista ja männyn neulasista. Neulasia on suurin piirtein se määrä, mitä suurin kanalintumme metso voi syödä eli ”hakoa” yhden talvipäivän aikana.

Stöckellin taiteen materiaalit kertyvät ja teosten sisällöt rakentuvat arjessa pieninä tekoina, havaintoina ja ajatuksina päivien, viikkojen ja vuosien kierrossa. Valmiina olevat materiaalit muotoutuvat kollaaseiksi ja installaatioiksi näyttelytilan ehdoilla.

Stöckell on toteuttanut myös osallistavia, yhteisöllisiä taideprojekteja läheisten, tuttavien ja työtovereiden kanssa. Näissä projekteissa on myös tutkimuksellinen ulottuvuutensa, joka konkretisoituu näyttelyiden lisäksi artikkelien ja ehkä lopulta myös väitöskirjan muodossa. Taideperustaisen tutkimuksen aiheena on taiteen mahdollisuudet ympäristön muutoksen kokemusten käsittelyssä.

Mieluiten Stöckell työskentelee ympäristötaiteen keinoin erityisesti lumen ja jään parissa. Silloin ei voi varastoida materiaalia valmiiksi, vaan on työskenneltävä luonnon tarjotessa sopivat olosuhteet. Stöckellille on tärkeää näiden hetkellisten teosten dokumentointi: löydät niiden äärelle hänen bloginsa kautta.

Lapin yliopiston Galleria Lovisassa esitellään taiteiden tiedekunnan alumnien, henkilökunnan ja opiskelijoiden joukosta valittujen kuukauden taiteilijoiden teoksia. Näyttelytila sijaitsee kahvila Meidän Lovisan yhteydessä.


Taiteiden tiedekunnan huhtikuun taiteilija Galleria Lovisassa
Antti Stöckell: Leipää ja männynneulasia

Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Avoinna: ma-pe klo 7.30–20, la klo 8–16,
sunnuntaisin ja arkipyhinä suljettu.

Lisätietoja:
Antti Stöckell
antti.stockell(at)ulapland.fi
+358 50 358 7156
www.rakotuli.wordpress.com


LY / TTK / LP
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK