• Weboodi

tanaantoissa_kansi_235px.jpg

Tänään töissä. Sosiologisia näkökulmia työhön

24.8.2009

2000-luvun työelämän muutossuuntien ristiriitaisuuksien tutkiminen ja tulkitseminen antaa mahdollisuuden nähdä, millainen työelämä on nykyään mahdollinen ja miksi.

Mitä tarkoittaa työvoiman liikkuvuus eurooppalaisilla työmarkkinoilla? Millaisin neuvotteluin työelämään rekrytoidutaan? Mitä julkisen terveydenhuollon organisaation muutos tarkoittaa ammatillisissa käytännöissä? Miten maatalousyrittäjyyden merkitykset muuttuvat? Miksi lasten kotihoito on toistuva kiistojen aihe yhteiskunnassa? Mitä kuntoutus tarkoittaa työnä ja millaisia kuntoutusmalleja 2000-luvun työelämä edellyttää?

Tänään töissä -kirjassa paneudutaan näihin ajankohtaisiin työelämän kysymyksiin empiirisen tutkimuksen keinoin. Kirja perustuu Lapin yliopiston sosiologian työntutkimus -ryhmän (Research Group of Work Studies - RGWS) tutkimuksiin, joissa valotetaan työelämän muutossuuntien ristiriitaisuuksia pyrkimyksenä avata näkökulmia hyvälle työlle ja hyvinvoinnille. Kirja on suunnattu opiskelijoille, työn tutkijoille ja kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita työn, ihmisen ja yhteiskunnan suhteista.

Sisällys:

Esipuhe

Merja Kinnunen ja Asko Suikkanen

Johdanto

Saara Koikkalainen
Työvoiman liikkuvuus Euroopassa

Janne Autto
Palkkatyön ja lasten kotihoidon arvotusten muutokset

Asta Kietäväinen
Talonpojasta yrittäjäksi