Väitöskirjat
 
9789523370326.jpg

Tavarat tiellä. Sosiologinen tutkimus esinesuhteista muutossa

6.11.2017

Veera Kinnunen

Miten selvitä arjesta parittomien sukkien, hajonneiden dvd-soittimien ja yhä vain lisääntyvän rojun kanssa? Miksi säilömme varastoissa aikuisten lasten vanhoja tavaroita? Miten esineet muuttuvat jätteeksi?

Tavarat tiellä kiinnittyy aikalaiskokemukseen tavaroiden jatkuvasta lisääntymisestä. Yhä kasvava joukko ei-haluttuja tavaroita on paitsi yksittäisten kotien jokapäiväinen pulma myös kiperä yhteiskunnallinen kysymys. Arkisten esinesuhteiden ymmärtäminen on välttämätöntä ympäristöpolitiikan tavoitteiden toteuttamiseksi ja kestävämmän yhteiskunnan saavuttamiseksi.

Teos on painava puheenvuoro esineiden perustavanlaatuisesta tehtävästä osana yhdessäolemista. Tarkkanäköinen tutkimus vie lukijan muuttomatkalle tavaroiden kanssa ja haastaa pohtimaan suhdetta jätteisiin, tavaraan ja maailmaan. Tutkimus tarjoaa ajattelun välineitä niin tavarapaljouden kanssa kamppaileville ihmisille kuin päättäjille, kiertotalouden toimijoille tai affektiivisesta etnografiasta ja materiaalisesta sosiologiasta kiinnostuneille yhteiskuntatieteilijöille.

Open_Access_logo_40px.png

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK