• Weboodi
  • Moodle
Uutiset 2019

transactions & impulsions.jpg

Transactions and impulsions: Näyttelyt Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan gallerioissa SEINÄ; KILO; KAJO; HÄMÄRÄ, KOPIO ja LYHTY

10.6.2019

Transactions and Impulsions näyttely SEINÄ; KILO; KAJO; HÄMÄRÄ, KOPIO ja LYHTY gallerioissa 3.-16.6. lisää ymmärrystä yhteisestä Arktisesta ympäristöstä, sen kauneudesta, haavoittuvuudesta sekä vahvuuksista ja kulttuurisesti kestävistä mahdollisuuksista.

Transactions and impulsions näyttely esittelee monipuolisesti tapoja, joilla nykytaiteilijat tulkitsevat ja rakentavat kuvaa Arktisesta ympäristöstämme taiteessaan ja tutkimuksessaan.

Näyttelyyn kutsutut taiteilijat nostavat teoksissaan esiin kysymyksiä liittyen niin ilmastonmuutokseen, merien saastumiseen kuin perinteisten menetelmien ja materiaalien rakentamiin merkityksiin nykytaiteen, taidekasvatuksen ja muotoilun kontekstissa.

Näyttely on osa Arctic Arts Summit 2019 -tapahtumaa. Näyttely esittelee taiteilijoita, Venäjältä, Kanadasta, Suomesta, Norjasta, Ruotsista, Alaskasta ja muualta USA:sta. Suurin osa taiteilijoista kuuluu Arktisen yliopiston Arctic Sustainable Art and Design (ASAD) teemaryhmään, jonka keskeisenä tavoitteena on tunnistaa, kehittää ja jakaa Arktisen alueen taiteen ja taidekasvatuksen käytänteitä.

Näyttelyn on kuratoinut taiteiden tiedekunnan kuvataidekasvatuksen professori Mirja Hiltunen ja audiovisuaalisen mediakulttuurin lehtori Timo Haanpää.

Kuraattori Mirja Hiltunen
Phone: +358 40 4844373