Ympäristö
 
1990 Rakennusvaihe ja avajaiset (8).jpg

Tutkija pyytää asukkailta muistoja Sahanperästä

26.11.2019

Sahanperän alue sijaitsee Rovaniemellä Ounasjoen varrella. Tutkimusprofessori Monica Tennberg Lapin yliopiston Arktisesta keskuksesta kutsuu Sahanperän nykyiset ja entiset asukkaat lähettämään kirjoituksia ja valokuvia alueeseen liittyvistä muistoistaan.

– Toivon kirjoituksia, jotka käsittelevät Sahanperää kotipaikkana ja arkielämää, ihmisiä, paikkoja ja tapahtumia siellä sotavuosista lähtien. Myös valokuvia sahanperäläisten kotialbumeista olisi hienoa saada kuvitukseksi.

Monica Tennbergin Sahanperän aluetta ja sen historiaa käsittelevän näyttely on esillä Lapin yliopiston Galleria Kopiossa 19.12.2019 saakka. Avajaisten yhteydessä maanantaina 25.11. järjestettiin yleisöluento aiheeseen liittyen.

– Paikalle saapuneet sahanperäläiset kertoivat mielenkiintoisia seikkoja ja tarinoita alueesta, mutta tilaisuudesta jäi sellainen tuntu, että vielä olisi lisää kerrottavaa ja tarinat olisi hyvä saada koottua yhteen artikkeliksi. Tapahtuman innoittamana toivon nyt kaupungin asukkailta kirjoituksia. Kirjoituskutsu liittyy tutkimushankkeeseeni Sahanperän alueesta ja sen kehityksestä.

Kirjoituksia ja valokuvia voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen monica.tennberg(at)ulapland.fi tai postitse osoitteeseen Monica Tennberg, Arktinen keskus, Lapin yliopisto, PL 122, 96101 Rovaniemi 1.3.2020 mennessä. Kuvat palautetaan omistajalleen.

Lisätietoja:

Tutkimusprofessori Monica Tennberg
monica.tennberg(at)ulapland.fi
040 019 2005

Postiosoite:
Monica Tennberg
Arktinen keskus, Lapin yliopisto
PL 122
96101 Rovaniemi

”Sahanperän muisti – tutkielma kaupungin muistista ja muistoista” -näyttely
Galleria Kopio, Lapin yliopisto (Yliopistonkatu 8, F-talo, 1. krs)
26.11.–19.12.2019

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK