• Weboodi

Tutkimuksen kehittämistyöryhmän nimeäminen

20.12.2013

Asia: Tutkimuksen kehittämistyöryhmän kokoonpano 1.1.2014 lukien

Lapin yliopiston hallitus hyväksyi kokouksessaan 9.12.2013 Lapin yliopiston toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2014. Toimintasuunnitelman mukaisesti yliopiston erillisestä tutkijakoulun johtoryhmästä luovutaan ja sen tehtävät siirretään yliopiston tutkimuksen kehittämistyöryhmälle.

Tutkijakoulun 12.3.2012 hyväksytyn toimeenpanosuunnitelman mukaisesti johtoryhmän rooli tutkijakoulutuksessa on suunnitella tohtorikoulutuksen edellyttämät yleiset metodologiset ja tutkimuksen eri vaiheisiin kohdistetut sekä tutkijan valmiustaitoihin liittyvät kurssit. Samassa yhteydessä tutkijakoulun toimeenpanosuunnitelma on esitetty arvioitavaksi vuonna 2013 toteutetun Lapin ylipiston tutkimuksen kansainvälisen arvioinnin perustuen.

Tutkimuksen kehittämistyöryhmän tehtäväksi on rehtorin 19.11.2012 päätöksen mukaan määritelty tiedekuntien ja yksiköiden tutkimuksellisen osaamispääoman kytkeminen osaksi yliopiston strategista toimintaa, ja sitä tukevien prosessien hallintaa. Tässä tehtävässä työryhmän toiminnan vastuualueeseen kuuluvat ensinnäkin yliopiston tiede- ja tutkimuspolitiikka sekä sitä toteuttavat tutkimusohjelmat. Toiseksi työryhmän tehtäviin kuuluvat yliopiston strategista profiilia tukevat tohtoriohjelmat sekä kolmanneksi tutkimuspalvelut mukaan lukien tutkimuksen tietojärjestelmän kehittäminen.

Esitys Päätettäneen nimetä Lapin yliopiston tutkimuksen kehittämistyöryhmä
liitteen 1 mukaisesti.

Päätös Esityksen mukaan.

Rehtori Mauri Ylä-Kotola

Hallinto- ja lakiasiainjohtaja Markus Aarto

Liite 1

Lapin yliopiston tutkimuksen kehittämistyöryhmä ajalla 1.1.2014–31.12.2015

Tiedevararehtori Minna Uotila (puheenjohtaja)
Opetusvararehtori Kaarina Määttä
Dekaani Päivi Naskali
Dekaani Juha Karhu
Johtaja Johan Edelheim
Johtaja Paula Kankaanpää
Varadekaani Susan Meriläinen
Varadekaani Satu Miettinen
Professori Anu Valtonen
Jatko-opiskelija Matti Tjäder

Työryhmää täydennetään asiantuntijajäsenillä ja vuonna 2014 käynnistyvien tohtoriohjelmien johtoryhmien puheenjohtajilla.