• Weboodi

tutkimustarinoita_235px.jpg

Tutkimustarinoita Ounaksen varrelta

4.2.2008

Artikkelikokoelma, jonka punaisena lankana on jatkuva oppiminen ja kasvatus.

Tutkimustarinoita Ounaksen varrelta -teoksen artikkeleissa tarkastellaan opettajien, yrittäjien, maahanmuuttajien ja lappilaisten elämisen arkea ja toimimisen piirejä. Aktiivinen kansalaisuus, opettajuus, sosiaalinen toiminta, koulutus ja kulttuuri ovat artikkeliteemoja, joita useassa artikkelissa yhdistää elämänkerrallinen, biografinen ja narratiivinen tutkimusote.

Ounas on myös Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan tutkimuskeskus, jonka johtajana professori Kari E. Nurmi on toiminut sen parin vuoden takaisesta perustamisesta lähtien.  Tutkimustarinoita Ounaksen varrelta on Ounaksen läksiäislahja professori Nurmelle emeritusprofessoriksi siirtymisen vaiheessa.

Ostoskarry_40px.png Open_Access_logo_40px.png

Sisällys:

Esa Poikela ja Sari Poikela
Kasvun ja oppimisen tutkimisesta kasvatustieteessä

Kaarina Määttä
Ystävyyden olemusta etsimässä

Soili Paananen
Biografinen oppiminen ja dysleksian tiedostaminen

Seija Keskitalo-Foley
Yksi kertomus, monta tarinaa. Narratiivinen, emansipatorinen ja empaattinen lukutapa lappilaisen maaseudun naisten elämäkertojen tutkimuksessa

Anne Kurkela ja Piritta Pietilä
Maahanmuuttajanaiset kansalaisina aikakauslehdissä

Anneli Lauriala
Tutkimusparadigmat ja opettajankoulutus. Opetusteknikosta oman työn tutkijaksi

Raimo Kaasila
Matka matemaattiseen minään. Kirjallisuusterapian soveltaminen luokanopettajakoulutuksessa

Helena Koskinen

Toinen tie opettajaksi

Paula Kyrö
Yrittäjyyskasvatuksen laajentuvat näköalat

Matti Laitinen
Minne menet, henkilöstön kehittäjä?

Esa Poikela ja Sari Poikela
Kasvu sosiaaliseen toimintaan. Ongelmaperustainen oppiminen ja freireläinen pedagogiikka

Kirjoittajat