Uutinen, kuvituskuva 3

Uusia keinoja kehittää kuljetusalan työhyvinvointia

5.11.2018

Lapin yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunta on käynnistänyt Hyvinvointia arktiseen liikenteeseen (HALI) -hankkeen, jossa etsitään uudenlaisia keinoja kehittää työhyvinvointia kuljetusalalla.

Hankkeessa haetaan ratkaisuja kuljetusalan työhyvinvointiin liittyviin haasteisiin Lapissa vaikuttamalla myönteisesti ammattikuljettajien itsensä johtamisen taitoihin ja vähentämällä työn kuormittavuutta. Organisaatiotasolla huomiota kiinnitetään joustavaan työkulttuuriin ja työn tuottavuuden edistämiseen. Hyvinvoiva henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara.

HALI tarjoaa työkaluja ja tietoa kuljetusalan henkilöstön työhyvinvoinnin kehittämiseen. Hankkeessa hyödynnetään hyvinvointiteknologiaa työhyvinvoinnin haasteiden tunnistamisessa ja toimivien ratkaisujen löytämisessä. Hankkeen erityisenä painopisteenä on työhyvinvoinnin ja työterveyshuollon ennakoiva toiminta.

- Työhyvinvoinnin ennakoiva toiminta on tärkeää, jotta mitään ongelmia ei ehtisi edes syntyä, projektipäällikkö Elisa Pelttari kertoo.

HALI tekee yhteistyötä lappilaisten kuljetusyritysten kanssa, jolloin haasteisiin voidaan parhaiten vastata. Yritykset toimivat pilottiyrityksinä työhyvinvoinnin kehittämisessä, ja yritysyhteistyön lisäksi hankkeessa järjestetään kuljetusalan toimijoille ja sidosryhmille avoimia seminaareja, joiden avulla levitetään työhyvinvointiin liittyvää tietoa.

Kuljetusalan työhyvinvoinnin kehittäminen on tarpeellista erityisesti Lapissa, koska maantiellä kulkevat tavaravirrat ovat jatkuvassa kasvussa. Arktiset olosuhteet asettavat omat haasteensa työhyvinvoinnille.

Hanke käynnistyi syyskuussa 2018 ja jatkuu vuoden 2020 loppuun asti.

Lisätietoja:

Elisa Pelttari
Projektipäällikkö
040 484 4117

Ville Pietiläinen
Asiantuntija
040 484 4326
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK