Nengye Liu_UniversityOfAdelaide_550x367.jpeg

Vierailijaluento Kiinan uuden silkkitien vaikutuksista arktiseen alueeseen

21.9.2017

Arktisessa keskuksessa Rovaniemellä kuullaan tiistaina 26. syyskuuta Kiinan uudesta silkkitiehankkeesta ja sen vaikutuksista arktiselle alueelle. Vierailijaluennon pitää Nengye Liu, joka työskentelee vanhempana lehtorina Adelaide Law Schoolissa Adelaiden yliopistossa, Australiassa. Luento on osa Nengye Liun vierailua Pohjoisen ympäristö- ja vähemmistöoikeuden instituutissa Arktisessa keskuksessa, Lapin yliopistossa.

Belt and Road Initiative (BRI) -nimisen ulkopoliittisen aloitteen on allekirjoittanut Kiinan presidentti Xi Jinping, ja hanke on maantieteellisesti ja taloudellisesti erittäin laaja. Aloite ulottuu myös arktiselle alueelle ja erityisesti Venäjälle. Toisaalta Kiina on osoittanut vahvaa kiinnostusta arktista aluetta ja arktista politiikkaa kohtaan.

Luento tarkastelee aloitteen vaikutuksia arktista hallintoa kohtaan. Aluksi luennolla tehdään yleiskatsaus uuteen silkkitiealoitteeseen ja sen edistymiseen erityisesti arktisen alueen näkökulmasta. Tämän jälkeen käydään läpi aloitteen ja Kiinan kehittyvän arktisen politiikan suhdetta. Kolmantena näkökulmana on Kiinan sitoutuminen arktiseen hallintoon. Luento pyrkii vastaamaan kysymykseen: missä ja missä määrin Kiina voi muokata arktista hallintoa taloudellisten ja diplomaattisten välineiden avulla.

Luento on englanninkielinen ja se on avoin kaikille kiinnostuneille.

Luento: China’s Belt and Road Initiative and its implications on the Arctic
Nengye Liu, Adelaide Law School, University of Adelaide
26.9.2017 klo 14–16
Arktikum (Pohjoisranta 4, Rovaniemi)


Lisätietoja:

Dr Nengye Liu https://researchers.adelaide.edu.au/profile/nengye.liu

Kamrul Hossain
+358 40 484 4281
kamrul.hossain(at)ulapland.fi

Anna Petrétei
+358 40 484 4427
anna.petretei(at)ulapland.fi


LaY/AK/JW&AP