• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2018
 
yliopistonkatu_kuva.jpg
Kuva: Rovaniemen kaupunki

Yliopistonkadun läpiajoliikenne on suljettu kiertoliittymien rakennustyön vuoksi mutta parkkipaikalle ajo on sallittu Yliopistonkadun puolelta

6.8.2018

Ajoneuvojen läpiajoliikenne katkaistiin kesäkuussa Rantavitikalla Yliopistonkadun kiertoliittymien rakennustyön vuoksi.

Ajoneuvo- ja bussiliikenteen kiertoreitti kulkee reittiä Anninportti–Lehtikarintie–Eteläranta–Rantavitikantie–Yliopistonkatu. Jalankulku- ja polkupyöräliikenteen läpikulku ajoneuvoliikenteeltä suljetun alueen läpi on kuitenkin mahdollista koko sulkuajan.

Rovaniemen kaupunki parantaa liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta rakennuttamalla kaksi kiertoliittymää yliopiston läheisyyteen Rantavitikalle: Yliopistonkadun, Väylätien ja Pappilantien risteykseen sekä Yliopistonkadun ja Jokiväylän risteykseen.

Urakan yhteydessä uusitaan kadun rakennekerrokset, katuvalaistus sekä kaukolämpöputkisto. Kaivuutöiden yhteydessä kaukolämpöverkoston vanhat putkistot ja kaivot poistetaan. Ahkiomaantien liittymään asennetaan uudet viemäri- ja vesijohdot.

Työt alkoivat kesäkuussa vanhan päällysteen poistolla ja kaukolämmön maanleikkaustöillä. Kaivuutöiden edistyessä aloitetaan putkilinjojen ja kadun rakennekerrosten asennus. Loppukesästä työmaa-alueella tehdään päällystys-, kiveys- ja vihertyöt. Työ valmistuu lokakuun 2018 aikana.

Hankkeen pääurakoitsijana toimii Kaukomaa Oy.

Lisätietoa:

Jani Riihiniemi, rakennuspäällikkö, jani.riihiniemi(at)rovaniemi.fi, p. 040 483 9595
Henna Pulkkinen, työmaavalvoja, henna.pulkkinen(at)sitowise.com, p. 040 837 5836

Yliopistonkatu_kiertotie_kartta

Tiedote/Rovaniemen kaupunki

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK