Lahjoitusuutiset
 
kakslauttanen_web1.jpg
Kakslauttasen yrittäjä Juhani Eiramo lahjoitti Lapin yliopiston varainhankintakampanjaan 25.000 euroa

Kakslauttaselta merkittävä lahjoitus Lapin yliopistolle

5.4.2017

Kakslauttanen Arctic Resort Oy osallistuu Lapin yliopiston varainhankintakampanjaan 25.000 eurolla.

— Kansainvälinen matkailu kasvaa Lapissa kovaa vauhtia. Kaikenlaisten tehtävien osalta on pulaa osaajista, joten haluamme osaltamme tukea lappilaista korkeakoulutusta, jotta maakunta pystyy vastaamaan alan työvoimapulaan, toteaa Kakslauttasen yrittäjä Juhani Eiramo.

— Kakslauttanen on tehnyt uraauurtavaa työtä lappilaisen elämysmatkailutuotteen kehittämisessä. On hienoa, että yritys haluaa tukea matkailun kasvuedellytysten vahvistamista myös tukemalla yliopiston toiminnan kehittämistä, kiittää Lapin yliopiston rehtori Mauri Ylä-Kotola.

Lapin yliopisto, -ammattikorkeakoulu ja –matkailuopisto muodostavat yhdessä Matkailualan tutkimus ja –koulutusinstituutti MTI:n, joka on Pohjoismaiden tärkeimpiä matkailualan kouluttajia.

— Haaste osaavan työvoiman saamisesta on kaikille yhteinen, joten toivon, että lappilaiset matkailuyritykset lähtisivät joukolla mukaan koulutuksen kehittämiseen, kukin mahdollisuuksiensa puitteissa, Eiramo kannustaa.

Valtio on varannut kuluvan vuoden talousarvioon 150 miljoonaa euroa, joka jaetaan yliopistoille näiden keräämien vastinrahaan oikeuttavien lahjoitusten suhteessa. Valtion vastinrahaan oikeuttavia lahjoituksia voi yliopistoille tehdä kesäkuun loppuun saakka.

- Lahjoituksia on nyt noin 850.000 euron verran, mutta vielä on matkaa miljoonaan euroon, johon keräystavoitetta on korotettu, toteaa Lapin yliopiston yhteyspäällikkö Heikki Autto.

kakslauttanen_web2.jpg

Kuvat: Reetta Linna


Lisätietoja:
rehtori Mauri Ylä-Kotola 0400-276288
yrittäjä Juhani Eiramo 040-5548474
yhteyspäällikkö Heikki Autto 050-5123874