Blogit

Matkalla maailman ympäri

Neuvotteleminen on taitolaji, jossa keskeistä on ymmärtää, milloin sopimus voidaan synnyttää ja millä ehdoilla se on synnytettävissä. Jos neuvotteluasema on tasapainoinen, sopimus on aina molempien osapuolten neuvottelutavoitteiden kompromissi, jonka kanssa molemmat osapuolet voivat elää. Vanha työmarkkinaviisaus on, että työehtosopimusneuvotteluissa ei yritetä, eikä oteta selkävoittoja.

Asiat, joita en vaihtaisi mihinkään

Yhteishaun partaalla palautin mieleeni viimevuotiset ''välivuosi-Taija'' ajatukseni jatko-opiskelusta. Olin todella hukassa tulevaisuuden suunnitelmien kanssa, ja jossain määrin halusin vain ottaa ja lähteä ulkomaille viettämään toista välivuotta. Yhteishaun viimeisenä päivänä kirjauduin opinto-polkuun ja löysin Lapin Yliopiston nettisivuille. Listaan kahdeksan asiaa, jotka ovat vakuuttaneet

Kiteytykset

Korkeakoulutus: Lapin yliopiston vararehtorit tiivistäisivät yliopiston ja ammattikorkean yhteistyötä

Lapin yliopiston tutkimusvararehtori vaihtuu vuoden vaihteessa, kun tehtävässä aloittaa hallintotieteen professori Antti Syväjärvi. Opetusvararehtorina jatkaa kasvatuspsykologian professori Kaarina Määttä, joka on hoitanut tehtävää jo vuodesta 2010. Molemmat vararehtorit haluavat kehittää yhteistyötä Lapin ammattikorkeakoulun kanssa. Vararehtoreiden visiossa Lapin yliopisto on jatkossa myös kansainvälisempi ja digitaalisempi.

Mies, jota elämä soitti

Nils-Aslak Valkeapää (1943-2001, saam. Áillohaš tai Áilu) jätti lähtemättömän jäljen saamelaiseen kulttuuriin. Hän uudisti joikuperinnettä, kirjoitti useita runoteoksia, maalasi ja edisti saamelaisten asiaa kansainvälisessä alkuperäiskansaliikkeessä. Áilun poikkeuksellisuus oli juuri hänen elämäntyönsä monikerroksisuudessa, sanoo kielentutkija Taarna Valtonen.

Seuraa meitä

Facebook Twitter YouTube Instagram

#universityoflapland #ulapland #lapinyliopisto