Blogit

Yliopisto-opetuksen ajankohtaisiltapäivä 23.1.2018 klo 12.30 – 15.30, aiheena oppimisprosessin suunnittelu - oppimisprosessin rakentaminen

Iltapäivän aiheena on Oppimisprosessin suunnittelu – oppimisprosessin rakentaminen. Keskustelemme vieraittemme kera mm. flippauksesta, opiskelijoiden oppimiskokemuksista, yliopiston hyvistä käytänteistä ja opintojen monimuotoistamisesta. Flippauksesta puhuu etäyhteyden välityksellä Markku Saarelainen Itä-Suomen yliopistosta. Hän on laittanut meille videoklippejä, jotka jaamme tässä teille.

Kirjan tekeminen on inhimillistä

Joillekin inhimillisyys on kirosana – suoraan verrannollinen termi virheisiin, erehdyksiin sekä epävarmuuteen ja -luottamukseen. Kuitenkin aina kun ihminen luo jotain, on ihmisyys läsnä erityisen voimakkaasti, eikä ihminen näin ollen pääse inhimillisyyden subjektiivisuutta pakoon. Eikä tarvitsekaan. Kirjantekeminen on prosessi, jossa käytetään erilaisia, inhimillisiä työkaluja  –

Kiteytykset

Korkeakoulutus: Lapin yliopiston vararehtorit tiivistäisivät yliopiston ja ammattikorkean yhteistyötä

Lapin yliopiston tutkimusvararehtori vaihtuu vuoden vaihteessa, kun tehtävässä aloittaa hallintotieteen professori Antti Syväjärvi. Opetusvararehtorina jatkaa kasvatuspsykologian professori Kaarina Määttä, joka on hoitanut tehtävää jo vuodesta 2010. Molemmat vararehtorit haluavat kehittää yhteistyötä Lapin ammattikorkeakoulun kanssa. Vararehtoreiden visiossa Lapin yliopisto on jatkossa myös kansainvälisempi ja digitaalisempi.

Mies, jota elämä soitti

Nils-Aslak Valkeapää (1943-2001, saam. Áillohaš tai Áilu) jätti lähtemättömän jäljen saamelaiseen kulttuuriin. Hän uudisti joikuperinnettä, kirjoitti useita runoteoksia, maalasi ja edisti saamelaisten asiaa kansainvälisessä alkuperäiskansaliikkeessä. Áilun poikkeuksellisuus oli juuri hänen elämäntyönsä monikerroksisuudessa, sanoo kielentutkija Taarna Valtonen.

Seuraa meitä

Facebook Twitter YouTube Instagram

#universityoflapland #ulapland #lapinyliopisto