Blogit

Kaikki hyvä loppuu aikanaan

Gradua vaille valmis OTM....anteeks mitä? Minä? Vastahan hyväksyin opiskelupaikan ja muutin Rovaniemelle. Mihin vuodet hävisi? Nyt olen jo muuttanut Helsinkiin töiden perässä.  Sain juuri omia mielenkiinnon kohteita ja tulevaisuuden haaveita vastaavan työn, joten Rollon taakse jättäminen ei tuntunut vaikealta. Se on kuitenkin varmaa, että tähän astisen elämäni parhaat vuodet vietin Rollossa.

Matkalla maailman ympäri

Neuvotteleminen on taitolaji, jossa keskeistä on ymmärtää, milloin sopimus voidaan synnyttää ja millä ehdoilla se on synnytettävissä. Jos neuvotteluasema on tasapainoinen, sopimus on aina molempien osapuolten neuvottelutavoitteiden kompromissi, jonka kanssa molemmat osapuolet voivat elää. Vanha työmarkkinaviisaus on, että työehtosopimusneuvotteluissa ei yritetä, eikä oteta selkävoittoja.

Kiteytykset

Korkeakoulutus: Lapin yliopiston vararehtorit tiivistäisivät yliopiston ja ammattikorkean yhteistyötä

Lapin yliopiston tutkimusvararehtori vaihtuu vuoden vaihteessa, kun tehtävässä aloittaa hallintotieteen professori Antti Syväjärvi. Opetusvararehtorina jatkaa kasvatuspsykologian professori Kaarina Määttä, joka on hoitanut tehtävää jo vuodesta 2010. Molemmat vararehtorit haluavat kehittää yhteistyötä Lapin ammattikorkeakoulun kanssa. Vararehtoreiden visiossa Lapin yliopisto on jatkossa myös kansainvälisempi ja digitaalisempi.

Mies, jota elämä soitti

Nils-Aslak Valkeapää (1943-2001, saam. Áillohaš tai Áilu) jätti lähtemättömän jäljen saamelaiseen kulttuuriin. Hän uudisti joikuperinnettä, kirjoitti useita runoteoksia, maalasi ja edisti saamelaisten asiaa kansainvälisessä alkuperäiskansaliikkeessä. Áilun poikkeuksellisuus oli juuri hänen elämäntyönsä monikerroksisuudessa, sanoo kielentutkija Taarna Valtonen.

Seuraa meitä

Facebook Twitter YouTube Instagram

#universityoflapland #ulapland #lapinyliopisto