Opiskelijatarinoita
mari_web.jpg

Mari: Kuvataide ja valokuvaus

Palattuani monen ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen takaisin Suomeen, halusin muuttaa jonnekin pohjoiseen. Olin aikaisemmin opiskellut suomen kieltä Jyväskylän yliopistossa ja toiminut suomen kielen opettajana. Asuinpaikakseni valikoitui Rovaniemi siellä sijaitsevan yliopiston vuoksi, vaikka en ollut aikaisemmin käynyt kyseisessä kaupungissa. Aloitin kuvataiteen opinnot Lapin yliopiston avoimessa yliopistossa. Olen aina pitänyt taiteesta ja sen tekemisestä, joten päätin toteuttaa haaveeni sen opiskelusta. Samana talvena aloitin myös valokuvauksen perusopinnot ja seuraavana syksynä kuvataiteen aineopinnot.

Avoimen yliopiston opinnot sopivat aikataulullisesti hyvin osaksi päivärytmiäni, koska opetus on järjestetty iltaisin. Opiskeluryhmämme ovat olleet mahtavan tiiviitä. Kaikki opiskelevat omista lähtökohdistaan käsin, auttavat mielellään toisiaan ja laaja ikäjakauma tuo rikkautta. Opettajat ovat oman alansa huippuja ja todella kannustavia.

Kuvataidetuntien alussa saattaa olla teoriaa, jonka jälkeen alamme esimerkiksi piirtää, maalata tai työstää savea opettajan ohjeiden mukaan. Usein kuitenkin aiheen ja toteutustavan saa päättää itse. Valokuvauksessa olemme tehneet myös paritöitä, jolloin lähestymistapa, valokuvausprosessi ja tuotos ovat yhteisiä. Opinnoissa jokainen alkaa hiljalleen löytää oman tyylinsä, ja itse yhdistän kuvataiteen ja valokuvauksen tekniikoita monissa töissäni.

Mietin hieman ammatinvaihtoa, mutta vaikka en siihen päätyisikään, ovat kuvataiteen ja valokuvauksen opiskelu antaneet minulle paljon omaan kasvuuni. Olen kiinnostunut myös kasvatuspsykologian opinnoista, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Suosittelen avoimen yliopiston opintoja kaikille. Opinnot on järjestetty hyvin ja valinnanvaraa on!

Mari, 35 v.