Lahjoitusuutiset
 
miekanhiojaiset-093_web.jpg
Anu Pentik promovoitiin Lapin yliopiston kunniatohtoriksi 2012. Kuva: Jouni Porsanger.

Pentik Oy osallistuu yliopiston varainhankintaan

6.6.2017

Pentik Oy on tehnyt 10 000 euron lahjoituksen Lapin yliopiston varainhankintaan. Pentik suuntasi lahjoituksensa taiteiden opetuksen ja tutkimuksen rahastoon.

Toimitusjohtaja Pasi Pentikäinen pitää Lapin yliopistoa tärkeänä kansallisena ja kansainvälisenä osaamiskeskittymänä, josta myös Pentik Oy on saanut useita osaavia työntekijöitä.

– On hienoa, että moni Lapin ulkopuolelta tuleva opiskelija saa yliopiston kautta pysyvän positiivisen kokemuksen pohjoisesta. Yliopiston kansainvälinen merkitys kasvaa yhdessä Lappi brändin kanssa, Pentikäinen sanoo.

Pentikäinen korostaa yliopistoa arvioidessaan erityisesti taiteiden tiedekunnan merkitystä.

– Taiteiden tiedekunta on oleellinen osa Lapin yliopistoa. Taide-alan koulutusta ja tutkimusta on syytä jatkaa ja kehittää myös Helsingin ulkopuolella. Näen kansainvälisen yhteistyön suurena mahdollisuutena erityisesti juuri taiteiden tiedekunnan osalta, Pentikäinen sanoo.

Pentik Oy on tehnyt yhteistyötä Lapin yliopiston kanssa muiden muassa erilaisissa hankkeissa ja opiskelijoiden työpajoissa.

– Yhteistyötä voitaisiin kehittää keramiikassa, muotoilussa, tekstiilisuunnittelussa sekä Lapin luonnonmukaisten herkkujen brändäämisessä ja kehittämisessä, Pentikäinen sanoo.

Pentik Oy on vuonna 1971 Anu Pentikin perustama keramiikka- ja sisustustavara-alan perheyritys. Nykysin yritys on kansainvälinen sisustusmyymäläketju, joka haluaa tuoda tuulahduksen pohjoista kauneutta ja kodikkuutta ihmisen ympärille. Pentikin mallisto vaihtuu vuodenaikojen mukaan neljä kertaa vuodessa. Pentikin oma keramiikkatehdas sijaitsee edelleen Posiolla. Yritys työllistää yli 300 henkilöä ja yrityksen liikevaihto on vajaat 40 miljoonaa euroa. Anu Pentik on Pro Finlandia -palkittu keraamikko. Hän toimii edelleen yrityksen taiteellisena johtajana.

Lisätietoja:
Pasi Pentikäinen
Puhelin 040 576 4491

LY/Viestintä/OT