Opiskelijatarinoita
sari_web.jpg

Sari: Hallintotiede ja johtaminen

Koko työurani ajan minulla on ollut tarve kehittää itseäni ja osaamistani. Aina ajoittain opiskelun nälkä iskee ja silloin surffailen avoimen yliopiston sivulla tarkistaen mitä siellä olisi tarjolla. Minulla on liikunnanpuolen tutkinto ja työskentelen Rovaniemen kaupungilla. Kuitenkin jo heti valmistumisen jälkeen aloitin kasvatustieteen perusopinnot Lapin yliopiston avoimessa yliopistossa. Tein opintoja myös muihin avoimiin yliopistoihin oman kiinnostuksen mukaan. Lopullisen tien opinnoissa näyttivät kuitenkin silloiset organisaatioiden ja työyhteisöjen johtamisen perusopinnot, joiden suorittamisen jälkeen jatkoin johtamisen opintoja Helsingissä ja sitten jälleen Rovaniemellä. Opintoja oli lopulta kertynyt niin paljon, että päätin hakea tutkinto-opiskelijaksi Lapin yliopistoon johtamisen koulutusohjelmaan ja pääsin sisään avoimen väylän kautta.

Opiskelin avoimessa yliopistossa aina kun se sopi osaksi perhe- ja työelämääni. Opinnot järjestettiin arki-iltaisin, joten aikataulullisesti luennot sopivat erinomaisesti osaksi arkea. Itse opetus järjestettiin Lapin yliopistolla lähiopetuksena, mutta ryhmätöitä teimme usein verkossa. Luentojen suorittamisen lisäksi kirjoitin muun muassa esseitä, luentopäiväkirjoja ja kävin tenteissä. Esseen kirjoitin mielelläni varsinkin silloin, jos pystyin liittämään omia kokemuksiani osaksi kurssin aiheita. Peilaan mielelläni aiheita omaan elämääni ja työhön, ja olenkin saanut opinnoista paljon ideoita omaan sekä koko työyhteisöni toimintaan.

Luennoilla ja oppimistehtäviä tehdessä erityisen mielenkiintoisia olivat keskustelut muiden kurssilaisten kanssa. Kursseilla oli sekä itseni kanssa saman ikäisiä että nuoria opiskelijoita. Keskustelut ja kommentit olivatkin värikkäitä ja ihanan raikkaita, kun kauan työelämässä olleet ja nuoret pääsivät jakamaan yhdessä ajatuksiaan.

Opiskelu on ollut itselleni aina mukava harrastus. En hoputa itseäni vaan opiskelen rauhassa ja pyrin löytämään tasapainon elämän eri osa-alueiden välille. Itsensä kehittäminen on kuin polttoainetta työelämässä jaksamiselle ja suosittelen avoimen yliopiston opintoja kaikille. Opinnoista saa esimerkiksi uusia välineitä ja ideoita omaan työntekoon!

Sari, 43 v.