Opiskelijatarinoita
tuulikki_web.jpg

Tuulikki: Oikeustiede

Olen alun perin kotoisin Hämeenlinnasta ja päädyin noin vuosi sitten Rovaniemelle. Ylioppilaaksi kirjoittamisen jälkeen opiskelin avoimen yliopiston kursseja ensin Helsingissä kansanopistossa ja sitten Lapin yliopiston avoimessa yliopistossa. Hain yhteishaussa Lapin yliopistoon oikeustieteen koulutusohjelmaan, mutta en saanut opiskelupaikkaa. Muutama kaverini kuitenkin sai, joten päätin muuttaa Rovaniemelle heidän kanssaan ja aloittaa silti jo opinnot Lapin yliopistossa, mutta avoimen yliopiston opiskelijana. Opiskelin PIA-opinto-oikeudella päiväopetuksessa oikeustieteen kursseja. Lisäksi suoritin muutamia verkkokursseja ja kieliopintoja.

Oikeustieteen opinnoissa on paljon luentoja. Toki ne sisältävät paljon muutakin kuin vain luennointia. Kursseilla tehdään muun muassa oikeustapausharjoituksia, ryhmätöitä, luentopäiväkirjoja ja esseitä. Pidän eniten juuri oikeustapausharjoituksista. Itsenäistä opiskelua ja luettavia sivuja on paljon, ja kaikki tämä huipentuu usein tenttiin. Tentissä kysytään muun muassa oikeustapauksien kautta lakien soveltamisesta ja ratkaisuista.

Opinnoissa tärkeää on aikataulutus. Suoritan avoimen yliopiston opintojen ohella ammatillista tutkintoa, joten lukemisen suunnittelu ja aikatauluttaminen ovat olleet olennainen osa opintojani. Suoritin myös kurssin Akateemiset opiskelutaidot, jotta saisin lisää vinkkejä opiskelutaitoihini. Oma tyyli ja tavat opiskella ovat löytyneet opintojen edetessä.

Rovaniemelle tuleminen oli helppoa ja löysin asunnon nopeasti. Asun yhdessä kavereiden kanssa ja olen saanut paljon uusia ystäviä. Tavoitteenani on päästä oikeustieteelliseen koulutusohjelmaan tutkinto-opiskelijaksi ja kun niin käy, olen jo suorittanut ison osan opintoja ja testannut motivaatiotani alalle!

Tuulikki, 20 v.