Jokaiselle lentävälle laitteelle on varattu kaksi kerhokertaa. Ensimmäinen keskittyy rakentamiseen ja toinen tavoitteellisen mittaukseen tai muuhun työhön. Tältä sivulta löytyy kerhon ohjaajille näihin molempiin oma ohjeensa.
Ohjeissa ehdotettu aikataulu antaa vinkkiä kerhokerran ajankäyttöön. Tämä riippuu paljon erityisesti osallistujien iästä, mutta myös ohjaajien määrästä. Mikäli kerholaisissa on useita pieniä alakoululaisia, niin ohjaajia olisi hyvä olla vähintään yksi ohjaaja viittä kerholaista kohti. Osa töistä yksikertaisesti vaatii rakennusvaiheesa sorminäppäryyttä ja tavoitteellisissa mittauksia apukäsiä ja peräänkatsojia. Töiden suoritusjärjestys on myös ohjeellinen, mutta se on laadittu niin, että erilaiset lentämisen periaatteet vaihtelevat ja kerholaisten toiminnalisuuteen liittyvät tehtävät vaikeutuvat.
Jokaisen ohjaajan kannattaa tutustua opettajan ohjeeseen hyvissä ajoin ennen kerhokertaa, jotta tarvittavat materiaalit tulee hankittua ja käsitys kerhokerran kulusta on selvä. Laitteena askartelussa ja lennätyksessä on myös yksityiskohtia, jotka huomaa vasta kun itse kokeilee. Ohjaajan ja kerholaisten ohjeisiin sekä rakennusohjeisiin kannattaa tutustua myös jo kerhoa suunniteltaessa.
Alla olevissa ohjeissa on selitetty hyvinkin seikkaperäisesti laitteen lentämisen periaate ja pyritty esittelemään siihen liittyvän fysiikan ja matematiikan alan termistöä, menetelmiä ja mielestämme hyödyllisiä digitaalisia resursseja. Tarkoituksena on antaa ohjaajalle varmuutta kerhon pitämiseen ja ehkäpä innostaa häntä omalle matkalleen tieteen pariin.
Ohjeiden avulla voi pitää mielekkään kerhon alakoululaisista abiturientteihin. Onnistumisen hymy on innostuneen katseen paras kumppani!