Paikkaempatiaa etsimässä

Suunnittelu: Nina Luostarinen
Piirrokset: Ilpo Koskela

Tämä on matkakertomus kohti väitösvuoren valloitusta. Se kuvaa, miltä tuntuu astua peliin, jonka sääntöjä ei kunnolla osaa tai vain teeskentelee ymmärtävänsä. Sitä vain pipo vinossa toivoo, että muita pelaajia imitoimalla voi saada pelin juonesta kiinni.

Reppu on pakattu täyteen leikki-intoa ja sydän on täynnä paloa taiteeseen sekä merkittäviin paikkoihin. Vaikka on kokemusperäistä luottoa itsetoteutettuihin taideinterventoihin ja ne hehkuvat vahvoissa väreissä, löytyy maastosta paljon ennalta-arvaamattomia muotoja, joiden olemassaolosta ei mukaan heittäytyessä ollut aavistustakaan.

Ruudut ovat postikortinomaisia tuokiokuvia matkan varrelta. Koko pelilauta on tutkittavissa täällä:

Paikkaempatiaa etsimässä (PDF)

Nina Luostarisen tausta on nukketeatterissa, digitaalisessa taiteessa ja kulttuurituotannossa. Hän on kiinnostunut mielikuvituksen mahdollisuuksista, pienistä ilmiöistä ja serendipisyydestä. Luostarinen työskentelee Humanistisessa ammattikorkeakoulussa luovan alan ja muiden toimialojen rajapinnoilla liikkuvissa hankkeissa. Sen ohessa, älyllisenä harrastuksena, hän tekee väitöskirjaa Lapin yliopiston taiteiden tiedekuntaan. Väitöskirjan aiheena ovat taideperustaisen osallistavan leikin mahdollisuudet vaikuttaa paikkakokemukseen.

Lokakuu 2020