Uutiset 2011

Heli Ruokamo liikenneviestintää pohtivaan työryhmään

24.5.2011

Lapin yliopiston professori Heli Ruokamo on nimetty työryhmään, jonka tehtävänä on mm. lisätä tietoisuutta liikenteen viestinnän vaikuttavuudesta kokeiluja ja tutkimuksia käynnistämällä sekä seminaareja järjestämällä.

Liikenne- ja viestintäministeriön alaiset virastot yhdistettiin vuoden 2010 alussa Liikenteen turvallisuusvirastoksi ja Liikennevirastoksi. Liikenteen turvallisuusviraston (Trafin) päätehtävä on vastata liikennejärjestelmän sääntely- ja valvontatehtävistä, kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta sekä edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä. Trafin uudessa roolissa korostuu myös viestintä, minkä johdosta Trafi on koonnut työryhmän pohtimaan liikenteen viestinnän vaikuttavuutta.

Työryhmän tavoitteena on kehittää viestinnän vaikuttavuuden osaamista, oppia hyvistä käytännöistä, saada uusia opiskelijoita kiinnostumaan asiasta, jakaa tietoa eri viestintäkanavien toimivuudesta sekä nostaa Suomi viestinnän vaikutuksen tutkimuksen kärkimaiden joukkoon. Lisäksi työryhmä tukee Trafin vetämää liikenneturvallisuusviestinnän koordinaatioryhmää, arvioi suunniteltuja liikenneturvallisuuskampanjoita sekä hakee tehokkaimmat viestintätavat turvallisuus- ja ympäristötoimenpiteille.

Työryhmään on kutsuttu viestinnän ja liikenneturvallisuuden ammattilaisia sekä ympäristöosaajia. Työryhmään kuuluvat Elisa Juholin, Helsingin yliopisto/dosentti, Heli Ruokamo, Lapin yliopisto/professori, Valde Mikkonen, Valmixa Oy/professori, Päivi Rouvinen Wilenius, TEKRY, Katja Lohko, Trafi/ ympäristöjohtaja, Reetta Salonen Trafi/ viestintäpäällikkö ja Sami Mynttinen Trafi/ tutkimusjohtaja.

Lisätietoja:
Heli Ruokamo
Puhelin 040 587 9090

LaY/Viestintä/OT