Kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto
Opiskelijaelämää Lapin yliopistossa -blogi

  Kasvunjälkeinen kestävä talous tulevaisuuden taloutena

  Nykyinen vihreää kasvua tavoitteleva talousjärjestelmä ei ota huomioon talouskasvun ekologista ja sosiaalista kestämättömyyttä. Sen vuoksi tarvitaan uudenlaista talousajattelua. Pro gradu -tutkielmassani selvitin, minkälaisia vaihtoehtoja talouskasvuun nojaavalle uusliberalistiselle ja kapitalistiselle talousmallille löytyy ekologisen taloustieteen ja poliittisen talouden kirjallisuudesta.

  Erämaan taikaa, osa 3/3

  Istuimme reessä moottorikelkan perässä matkalla kohti kotia, pois Pöyrisjärven erämaasta tuntureiden ja porojen keskeltä. Jokaisen mukana olleen hiljaisuus oli ollut koko päivän lähes käsin kosketeltavaa ja ilmassa oli haikeutta. Erämaassa vietetyt päivät olivat luoneet jokaiseen pysyvän vaikutuksen. Matkalla puhuttiin siitä, miten usein arjessa sitä luulee itse olevansa tärkeä, ja kiireen

  Uittolautta vieköön, osa 2/3

  Uittolauta, vajotusnaru, siulalanka… erilaiset sanat pyörivät päässäni kuin sen solmun lenkit ja pyöritykset, minkä Kari antoi ohjeeksi ryhmällemme opetella. Kävelen nollakelissä Rovaniemen juna-asemalta kohti linja-autoasemaa, josta muu ryhmä opettaja Saavalainen kuskinaan nappaisi minut kyytiin matkalle kohti Inarijärven Kotkanniemeä. Kotkanniemen tukikohta on kuitenkin vielä kaukainen ajatus:

Seuraa meitä
Vieraile yliopistollamme
Tavataan koulutusmessuilla
Kutsu opiskelijamme teille