Uutiset 2012

Heli Ruokamo vierailevana tutkijana Stanfordin yliopistossa

31.8.2012

Kasvatustieteen, erityisesti mediakasvatuksen professori Heli Ruokamo työskentelee vierailevana tutkijana Stanfordin yliopistossa Yhdysvalloissa.

Heli Ruokamo työskentelee 2012–2013 vierailevana tutkijana Stanfordin yliopiston School of Educationin H-STAR instituutissa Yhdysvalloissa. Vierailu liittyy Lapin yliopiston ja Stanfordin yliopiston välillä joulukuussa 2011 solmittuun yhteistyösopimukseen ja on jatkoa vuonna 2009 käynnistyneelle tutkijavaihdolle yliopistojen välillä.

Professori Heli Ruokamo johtaa Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan Mediapedagogiikkakeskusta (MPK) ja mm. MPK:n TravEd ja MediPro -tutkimushankkeita, joita rahoittaa Tekes ja EAKR yhdessä yritysosapuolten ja julkisen sektorin partnereiden kanssa.

Hankkeissa kehitetään pedagogisia malleja matkailualan sekä terveyden ja sairaanhoidon koulutuksiin. Vierailevana tutkijana toimiminen liittyy hankkeiden kansainvälisen yhteistyön toteuttamiseen. Edellisen kerran Ruokamo vieraili Stanfordissa vuosina 2009–2010 kuuden kuukauden ajan. Yhteistyö käynnistyi osana Cicero Learning -verkoston toimintaa.

Stanfordin yliopisto on yksi maailman johtavista tutkimus- ja opetusinstituuteista. Se sijaitsee Stanfordissa lähellä Palo Altoa ja San Franciscoa. Stanfordin yliopisto on yksi USA:n suurimmista yliopistoista, siellä opiskelee n. 15 000 opiskelijaa. Yliopistossa tehtävällä tutkimuksella on ollut merkittävä rooli Piilaakson historiassa.

Lisätietoja:
Heli Ruokamo
Professori, kasvatustieteiden tiedekunta
Johtaja, Mediapedagogiikkakeskus
E-mail: Heli.Ruokamo@ulapland.fi
GSM: +358 40 587 9090
http://heliruokamo.wordpress.com/