Hannu Okkonen, FM, KM

Tiedot lisätty: 01.03.2021

Valmistumisvuosi ja tutkinto

Mediakasvatuksen (2012) ja puheviestinnän (2020) maisteri.

Sivuaineopinnot

Pitkänä sivuaineena minulla on tieto- ja viestintätekniikan opetuskäyttö, ensimmäisenä lyhyenä sivuaineena englannin kieli ja kulttuuri. Toisena lyhyenä sivuaineena on kansainvälinen kommunikaatio.

Työkokemus ja nykyinen työ

Työpolkuni on ollut vaiherikas. Lapin yliopiston opintojeni aikana olin töissä DJ:nä ja päädyinkin viihdealle vuosiksi valmistumiseni jälkeen. Asuin Rovaniemellä, mutta kävin töissä Oulussa. Opintojen aikana kävin vaihdossa Sloveniassa ja tein työnharjotteluni Tunisiassa. Ulkomaiden kautta päädyin risteilypäällikköksi kahdeksaksi vuodeksi. Risteilin edestakaisin Helsingin, Tallinnan ja Tukholman välillä. Välillä myös Turusta. Pääsin kehittämään omia esimies-, esiintymis- ja asiakaspalvelutaitoja sekä kieliosaamista. Näiden taitojen kanssa pyörähdin Tampereen yliopiston kautta konsultiksi pieneen toimistoon Tamora Oy:hyn, jolla iso sydän. Kotini on Helsingissä, mutta työkenttäni on koko Suomi.

Miten mediakasvatus ja sivuaineopintovalintasi näkyvät työssäsi

Työelämässä yhdistän omaa kouluttajaosaamistani ja viestinnän taitojani. Työhyvinvointi, vuorovaikutus ja kohtaaminen ovat lähellä sydäntäni ja niiden valmentaminen kaikenikäisille. Mediakasvatuksen taustani on auttanut minua eri ict-välineiden näppärässä valmennuskäytössä unohtamatta opetuksen ja koulutuksen vuorovaikutusta.

Mitä mediakasvatus on mielestäsi

Mediakasvatus on minulle nykyaikainen tapa nähdä opettajuutta ja valmentamista. Välineitä, tapoja ja kanavia, pedagogioita, kehittämistä ja vuorovaikutusta.

Hannu Okkonen.png