Jenny Siivola, KM

Tiedot lisätty: 26.10.2015

Valmistumisvuosi ja tutkinto:

Kasvatustieteen maisteri, pääaine: mediakasvatus, 2013.

Sivuaineopinnot:

Johtamisen psykologia ja kasvatuspsykologia (60op), tieto- ja viestintätekniikka opetuksessa ja oppimisessa (25op) sekä kasvatustiede (25op).

Tällä hetkellä opiskelen Itä-Suomen yliopistossa ohjausalan maisteriopintoja ja tarkoituksenani on valmistua opinto-ohjaajaksi vuonna 2017. Myös psykologian opettajan pätevyys kiinnostaa, jonka aion hankkia siinä sivussa.

Työkokemus ja nykyinen työ:

Valmistumisen jälkeen olin noin seitsemän kuukautta tutkijana Lapin yliopistolla ja vakavissani aloittelin väitöskirjaakin. Jossain vaiheessa huomasin, että ei tämä nyt oikein kuitenkaan tunnu omalta ja osittain myös Tinderin myötävaikutuksesta löysin itseni syvästä etelästä tekemässä viestintäkoordinaattorin hommia. Kun ne loppuivat, tuli muutto Riihimäelle ja sain opetustyötä viidesluokkalaisten parissa lukukaudeksi. Siellä ollessani vakuutuin siitä, että vaikka vuosia olin hokenut, etten koskaan halua opettajaksi, niin ihmisläheisempi työ vaan passaa minulle paremmin. 

Tällä hetkellä toimin Ikaalisissa esiopetuksen tuntiopettajana (ja varmistun päivä päivältä siitä, että haluan jatkossa tehdä ihmisläheisempää työtä eskarilaisia vähintään kymmenen vuotta vanhempien kanssa). Sivutyönä myös bloggaan ja sometan.

Miten mediakasvatus ja sivuaineopintovalintasi näkyvät työssäsi:

Media on nykyajan lapsille niin arkipäiväistä, että erilaisista peleistä, ohjelmista ja kännykkäsovelluksista tulee päivittäin jotain juttua aikaiseksi. Etenkin eskarilaisten kanssa medialukutaitoa pitää harjoitella, koska heillä menee hyvin helposti fakta ja fiktio sekaisin. Omat tämänhetkiset opetustilani ovat suoraan 40-luvulta (pelkkä liitutaulu) niin TVT:n sotkeminen opetukseen ei onnistu niin hyvin kuin haluaisin. Psykologian opinnot ovat olleet todellakin tarpeellisia koulumaailmassa, jossa epäpätevänä hyörin.

Mitä mediakasvatus on mielestäsi:

Itseäni on aina kiinnostanut ja kiinnostaa edelleen median ja sen käyttäjän vuorovaikutuksellinen suhde. Mediakasvatus minulle on sitä, että ihminen oppii hyödyntämään mediaa siten, että se tukee hänen kehitystään, parantaa hänen taitojaan ja helpottaa hänen elämäänsä. 

Siivola.jpg