Suvi Tanner, KM

Tiedot lisätty: 15.12.2010

Valmistumisvuosi ja tutkinto:

Kasvatustieteen maisteri, mediakasvatuspainotteinen luokanopettajakoulutus, 2001 (keskeneräinen tutkinto Turun yliopistosta, suomen kieli ja mediatutkimus).

Sivuaineopinnot:

Laajana sivuaineena mediakasvatus, informaatioteknologia. Suppeana sivuaineena  englanti, äidinkieli ja kirjallisuus.

Työkokemus ja nykyinen työ:

9 vuotta journalistista työtä ja satunnaisia opetustöitä korkeakouluasteella. Nykyisin työskentelen sanomalehti Lapin Kansan uutispäällikkönä.

Miten mediakasvatus ja sivuaineopintovalintasi näkyvät työssäsi:

Uskon, että mediakasvatusopinnoista nykyisessä työssäni eniten esiin tulevat sosiologiaan ja yhteiskuntarakenteisiin liittyneet asiat. Mediakasvatuksen opintoja sävytti omana opiskeluaikanani vahva yhteiskuntakriittinen sekä valtarakenteita tarkasteleva ja kritisoiva ote. Se on ollut hyvä pohja journalistiseen työhön.

Kyky ja uskallus kyseenalaistaa ovat hyvää antia  mediakasvatuksen opinnoista ja niiden piirissä vallinneesta ilmapiiristä. En usko, että tietyistä kasvatustieteen opinnoistakaan on ollut haittaa esimerkiksi esimiestehtävien hoitamisen kannalta.

Mitä mediakasvatus on sinun mielestäsi:

En ole tutustunut mediakasvatuksen nykyisiin sisältöihin, enkä oikeastaan osaa sanoa, minkälainen tarve kentällä on mediakasvattajille tai minkälaiset mahdollisuudet mediakasvattajilla on työllistyä.