Arran and uvssot_social media.jpg

Avoin verkkotyöpaja saamelaiskoulutuksen tulevaisuuden visioista ja sisällöistä

16.8.2021 9:30–17.8.2021 17:00

Työpaja pidetään 16.-17.8.2021 ja sen järjestää alkuperäiskansapedagogiikkaa opettajankoulutuksessa tutkiva hanke.

Avoin verkkoworkshop ”Árran and Uvssot: Contents and visions for future Sámi education" käsittelee saamelaiskoulutuksen tulevaisuuden näkymiä, haasteita ja sisältöjä koulutuksen eri tasoilla. Työpajassa keskitytään erityisesti tapoihin, joilla koulutusohjelmat ja -organisaatiot voisivat ratkaista haasteita liittyen 1) relevantin saamelaiskoulutuksen tulevaisuuden tarpeet tunnistavan sisällön luomiseen, 2) tarpeeseen kasvattaa tietoa saamen kielistä ja kulttuurista sekä 3) yhteiskunnan ja demokratian muutoksista johtuviin uhkiin, mahdollisuuksiin ja löytää mahdollisia ratkaisuja. Työpajan ohjelma sisältää keynote-puheenvuoroja, paneelikeskustelun, pienryhmätyöskentelyä ja avointa keskustelua aiheesta. Näet työpajan ohjelman tapahtuman verkkosivuilta.

Työpajan ensimmäinen päivä 16.8. pidetään 9.30-17.00 (UTC +3) ja toinen päivä 17.8. pidetään klo 9.30-13.00 (UTC +3). Huomaathan, että verkkosivuilla olevassa ohjelmassa kellonajat ovat Ruotsin ajassa.

Työpaja on avoin kaikille – toivotamme tervetulleeksi tutkijat, opettajat, opettajankouluttajat, opiskelijat, päättäjät, virkamiehet ja kaikki aiheesta kiinnostuneet. Ilmoittautuminen työpajaan on nyt auki – linkki ilmoittautumiseen. Ilmoittautuminen sulkeutuu 11.8.2021 ja linkki tapahtumaan lähetetään sen jälkeen kaikille ilmoittautuneille.

Työpajan järjestää Indigenous Pedagogy in Teacher Education (IPED)-hanke, jota rahoittaa Suomen Akatemia. Työpajan kutsuu koolle Uumajan yliopisto. Lue lisää hankkeen tavoitteista, partnereista ja aktiviteeteista hankkeen verkkosivuilta.