Koulutuskalenteri

kieku.jpg

Kulttuuritietoinen toimintakulttuuri varhaiskasvatuksessa 2 op (verkkototeutus)

15.4.2020 0:00–30.5.2020 0:00

Opetushallituksen rahoittamaa, osallistujille maksutonta täydennyskoulutusta.

Koulutuksen tavoitteet:
Osio toteutetaan kokonaan verkossa ja se perehdyttää kulttuuritietoisen toimintakulttuurin luomiseen, ylläpitämiseen ja johtamiseen varhaiskasvatuksessa. Koulutuksessa toteutettavan viiden webinaarin kautta osallistujat saavat "raamit" ja ottavat haltuun teoreettisen viitekehyksen monikulttuurisen ja kulttuuritietoisen päiväkodin kehittämiseksi sekä rakentavat ohjatusti omalle varhaiskasvatusyksikölle kulttuurisesti vastuullisen ja kulttuuritietoisen toiminnan suunnitelman. Webinaarien teemat ovat kulttuurinen vastuullisuus, katsomuskasvatus, kielitietoinen toimintaympäristö sekä kasvatuskumppanuus monikulttuuristen perheiden kanssa.

Kohderyhmä:
Varhaiskasvatuksen ja esi- ja alkuopetuksen pedagoginen henkilöstö, päiväkodinjohtajat

Toteutus:
Koulutus sisältää viisi webinaaria sekä itsenäistä työskentelyä.

Kouluttajat:
KM, opetusneuvos, Kati Costiander (Opetushallitus)
KM, yliopisto-opettaja, tohtorikoulutettava, Heli Vigren (Turun yliopisto)
FM, kieltenopettaja, tohtorikoulutettava, Satu Rakkolainen-Sossa (Turun yliopisto)
KT, yliopisto-opettaja, projektijohtaja, Jenni Alisaari (Turun yliopisto)

1. Katsomuskasvatus
Webinaari ke 15.4. klo 13-16 (Kati Costiander)

2. Kulttuurinen vastuullisuus
Webinaari ma 20.4. klo 13-16 (Heli Vigren)

3. Kasvatuskumppanuus monikulttuuristen perheiden kanssa
Webinaari to 23.4. klo 13-16 (Satu Rakkolainen-Sossa)

4. Kielitietoinen toimintaympäristö
Webinaari ti 5.5. klo 13-16 (Satu Rakkolainen-Sossa)

5. Kielitietoinen toimintaympäristö
Webinaari-tallenne (Jenni Alisaari)

Kustannukset: Koulutus on opetushallituksen kustantamaa opettajien täydennyskoulutusta ja opetuksen sekä materiaalin osalta maksutonta. Osallistujat vastaavat itse lounas-, matka- ja majoituskuluista.

Ilmoittautuminen:
Ryhmä on täynnä! Sitovia ilmoittautumisia otetaan vastaan varasijoille sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta 1.4.2020 mennessä. Katso peruutusehdot alta. HUOM! Verkkolomakkeessa on havaittu toimimattomuutta Internet Exploreria käytettäessä, suosittelemme käyttämään Mozillaa tai Cromea.

Peruutusehdot:
Mikäli peruutat osallistumisesi ennen ilmoittautumisajan päättymistä, emme peri peruutusmaksua. Myöhemmin peruutettaessa tai kokonaan peruuttamatta jätettäessä perimme 40 prosenttia koulutuksen järjestämiskuluista / opiskelija. Estyneen tilalle voidaan vaihtaa kuluitta toinen henkilö.

Koulutus on osa ”Kieli- ja kulttuuritietoisuus pienten lasten ryhmässä” -koulutusohjelmaa, jonka tavoitteena on kouluttaa lappilaisia varhaiskasvatuksen opettajia, päiväkodinjohtajia ja -tiimivastaavia sekä pienten oppilaiden kanssa työskenteleviä luokanopettajia kieli- ja kulttuuritietoisuudesta oppimisympäristössä sekä osana kasvatusta ja opetusta. Koulutusohjelmassa toteutetaan kolmeen osioon jaettu täydennyskoulutuskokonaisuus, jonka teemoja ovat kielitietoisuuden käytännöt, tuettu kommunikaatio lapsiryhmässä sekä kulttuuritietoisen varhaiskasvatusympäristön kehittäminen ja. johtaminen. Kehittämisohjelman on mahdollista suorittaa 8 op tai 10 op kokonaisuutena.

Koulutusohjelmaan kuuluvat muut opintojaksot:

• Kielitietoisuus pienten oppilaiden ryhmässä 4op
  • Tuettu kommunikaatio lapsiryhmässä 4 op

Lisätietoja: projektikoordinaattori Moona Naakka, p. 044 474 4323, moona.naakka@ulapland.fi