Koulutuskalenteri

Kuvituskuva, Opetushallituksen logo, Opetushallitus rahoittaa

Luonto- ja ympäristökasvatuksen menetelmät 2 op (verkossa)

24.9.2020 9:00–3.11.2020 15:00

Opetushallituksen rahoittamaa, osallistujille maksutonta täydennyskoulutusta.

Tavoitteet:
Koulutus tuo ekologisen kestävän kehityksen ja luonto- ja ympäristökasvatuksen teemat osaksi opetusta idea- ja menetelmätasolla. Koulutuksen aikana osallistujat perehtyvät luonto- ja ympäristökasvatuksen perusteisiin ja menetelmiin. (esim. taito- ja taideaineissa luonnonmateriaalien käyttö, luontokasvatusmateriaalit, elämyksellisyys, kokemuksellisuus ja tutkiva oppiminen luontokasvatuksessa.) Koulutukseen sisältyy myös opetuskokeilu, jossa osallistujat rakentavat joko koulun yhteisen tai omaan opetukseensa liitettävän ympäristö- ja luontokasvatuksellisen oppimissisällön ja -toteutuksen.

Kohderyhmä: Perusopetuksen ja lukio-opetuksen kaikkien aineiden opetus- ja ohjaushenkilöstö

Koulutusohjelman sisältö ja aikataulu: Toteutetaan syksyn 2020 aikana kokonaan verkossa. Tarkemmat aikataulut päivitetään myöhemmin. Webinaarit tallennetaan.

1. webinaari 24.9.20 klo 15:30-18:30
2. webinaari 8.10.20 klo 15:30-18:30
3. webinaari 27.10.20 klo 15:30-18:30
4. webinaari 3.11.20 klo 15:30-18:30

Kouluttaja: FT (ympäristötieteet) ja ympäristökasvatuksen johtava asiantuntija Essi Aarnio-Linnanvuori.

Kustannukset: Koulutus on opetushallituksen kustantamaa opettajien täydennyskoulutusta ja opetuksen sekä materiaalin osalta maksutonta. Osallistujat vastaavat itse mahdollisista lounas-, matka- ja majoituskuluista sekä tietoliikenneyhteyksiin tai -välineisiin liittyvistä kuluista.

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 10.9.2020 mennessä sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta. HUOM! Ryhmä on täynnä, ilmoittautumisia otetaan varasijoille. Katso peruutusehdot alta. HUOM! Verkkolomakkeessa on havaittu toimimattomuutta Internet Exploreria käytettäessä, suosittelemme käyttämään Mozillaa tai Cromea.

Peruutusehdot: Viimeisen ilmoittautumisajankohdan jälkeen peruutettaessa tai kokonaan peruuttamatta jätettäessä perimme 40 prosenttia koulutuksen järjestämiskuluista / opiskelija. Estyneen tilalle voidaan vaihtaa kuluitta toinen henkilö.

Lisätiedot: projektikoordinaattori Moona Naakka, p. 044 474 4323, moona.naakka@ulapland.fi

Koulutus on osa ”Kestävän kehityksen oppimispolku 8 op” -koulutusohjelmaa, jonka tavoitteena on perehdyttää perusopetuksen ja lukio-opetuksen henkilöstöä kestävän kehityksen tematiikkaan ja käytännön opetusmenetelmiin. Koulutuksessa kehitetään opetus- ja ohjaushenkilöstön didaktista osaamista ja lisätään tietoa erityisesti ekologisesti kestävän kehityksen teemoissa, ympäristökasvatuksessa sekä luontokasvatuksessa. Koulutus tarjoaa vinkkejä ja ideoita oppimisympäristöjen monipuolistamiseen sekä laaja-alaisen oppimisen tukemiseen erityisesti kestävän kehityksen teemoista. Koulutusohjelmassa toteutetaan kahteen osioon jaettu täydennyskoulutuskokonaisuus joka on mahdollista suorittaa 8 op kokonaisuutena. Koulutusohjelmaan kuuluvat muut opintojaksot:

KESTÄVÄ KEHITYS KOULUSSA JA ILMASTOKASVATUKSEN TYÖVÄLINEET 6 op