Koulutuskalenteri

Kuvituskuva, Opetushallituksen logo, Opetushallitus rahoittaa

Luonto- ja ympäristökasvatuksen menetelmät 2 op

24.9.2020 9:00–3.11.2020 15:00

Opetushallituksen rahoittamaa, osallistujille maksutonta täydennyskoulutusta.

Tavoitteet:
Koulutus tuo ekologisen kestävän kehityksen ja luonto- ja ympäristökasvatuksen teemat osaksi opetusta idea- ja menetelmätasolla. Koulutuksen aikana osallistujat perehtyvät luonto- ja ympäristökasvatuksen perusteisiin ja menetelmiin. (esim. taito- ja taideaineissa luonnonmateriaalien käyttö, luontokasvatusmateriaalit, elämyksellisyys, kokemuksellisuus ja tutkiva oppiminen luontokasvatuksessa.)
Koulutukseen sisältyy myös opetuskokeilu, jossa osallistujat rakentavat joko koulun yhteisen tai omaan opetukseensa liitettävän ympäristö- ja luontokasvatuksellisen oppimissisällön ja -toteutuksen.

Kohderyhmä: Perusopetuksen ja lukio-opetuksen kaikkien aineiden opetus- ja ohjaushenkilöstö

Koulutusohjelman sisältö ja aikataulu: Toteutetaan syksyn 2020 aikana kokonaan verkossa. Tarkemmat aikataulut päivitetään myöhemmin. Webinaarit tallennetaan.

1. webinaari 24.9.20
2. webinaari 8.10.20
3. webinaari 27.10.20
4. webinaari 3.11.20

Kouluttaja: KM, TAMK, luokanopettaja, tohtorikoulutettava Pirjo Kuukkanen

Kustannukset: Koulutus on opetushallituksen kustantamaa opettajien täydennyskoulutusta ja opetuksen sekä materiaalin osalta maksutonta. Osallistujat vastaavat itse mahdollisista lounas-, matka- ja majoituskuluista sekä tietoliikenneyhteyksiin tai -välineisiin liittyvistä kuluista.

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset sähköisen ilmoittautumislomakkeen
kautta. Katso peruutusehdot alta. HUOM! Verkkolomakkeessa on havaittu toimimattomuutta Internet Exploreria käytettäessä, suosittelemme käyttämään Mozillaa tai Cromea.

Peruutusehdot: Viimeisen ilmoittautumisajankohdan jälkeen peruutettaessa tai kokonaan peruuttamatta jätettäessä perimme 40 prosenttia koulutuksen järjestämiskuluista / opiskelija. Estyneen tilalle voidaan vaihtaa kuluitta toinen henkilö.

Lisätiedot: projektikoordinaattori Moona Naakka, p. 044 474 4323, moona.naakka@ulapland.fi

Koulutus on osa ”Kestävän kehityksen oppimispolku 8 op” -koulutusohjelmaa, jonka tavoitteena on perehdyttää perusopetuksen ja lukio-opetuksen henkilöstöä kestävän kehityksen tematiikkaan ja käytännön opetusmenetelmiin. Koulutuksessa kehitetään opetus- ja ohjaushenkilöstön didaktista osaamista ja lisätään tietoa erityisesti ekologisesti kestävän kehityksen teemoissa, ympäristökasvatuksessa sekä luontokasvatuksessa. Koulutus tarjoaa vinkkejä ja ideoita oppimisympäristöjen monipuolistamiseen sekä laaja-alaisen oppimisen tukemiseen erityisesti kestävän kehityksen teemoista. Koulutusohjelmassa toteutetaan kahteen osioon jaettu täydennyskoulutuskokonaisuus joka on mahdollista suorittaa 8 op kokonaisuutena. Koulutusohjelmaan kuuluvat muut opintojaksot:

KESTÄVÄ KEHITYS KOULUSSA JA ILMASTOKASVATUKSEN TYÖVÄLINEET 6 op