• Weboodi
  • Optima
  • Moodle
Koulutuskalenteri

Minä MusiSoin -koulutukset (Rovaniemi)

9.10.2018–30.11.2019 18:00–17:00

181404_oph_rahoittaa_rgb.png

Minä MusiSoin -koulutusten tavoitteena on antaa varhaiskasvatuksen parissa työskenteleville musiikillisia työkaluja lasten kanssa toimimiseen ja oman musikaalisuuden kehittämiseen. Tarkoitus on rantauttaa hankkeen osallistujien kautta musiikillista osaamista päiväkoteihin ja näyttää miten musiikin niin oppimiskokonaisuuksia kuin ihmisyyttä eheyttävä voima luo siltaa uuden varhaiskasvatussuunnitelman ja käytännön työelämän välille. Koulutus kohdennetaan erityisesti niille, joille musiikki työn eri osa-alueissa on epämukavuusalue, mutta myös musiikkia enemmän harrastaneet on huomioitu. Osallistujilta ei vaadita aiempaa musiikillista osaamista. Ajatuksena on se, että kuka tahansa, mistä tahansa lähtökohdasta, voi esteettömästi päästä osaksi musiikillista ilmaisua. Asiantuntijaluennot ja pohdinnat musiikillisen toiminnan merkityksellisyydestä keskitetään yhteiseen aloitus- ja päätösluentoon, jotka on kohdennettu kaikille koulutukseen osallistujille ja päiväkotien johtajille. Aloitus- ja päätösluentoihin voi osallistua myös etäyhteyden välityksellä.

Koulutukset on suunniteltu yhteistyössä Rovaniemen kaupungin kanssa ja ne ovat ensisijaisesti kohdennettu Rovaniemen alueen päiväkotien ja Rovaniemen seurakunnan varhaiskasvatuksen henkilöstölle. Mikäli paikkoja jää vapaaksi, osallistujat myös muista organisaatioista ovat tervetulleita.

Koulutukset ovat Opetushallituksen kustantamaa opetusta ja opetuksen osalta maksutonta.

Koulutusosiot:

Aloitusluento 9.10.2018 kello 18.00-20.00, Lapin yliopisto, Fellman -sali

1) Laulun ilo osaksi varhaiskasvattajan työtä (6 op), 24.10.2018 alkaen

Koulutuskokonaisuus heille, jotka eivät käytä mielellään laulamista työssään, mutta tahtoisivat oppia laulamaan ja/tai löytää rohkeuden laulamiseen. Koulutuksen tavoitteena on etsiä laulamista itsestä ja saavuttaa laulamiseen ilo ja rentous. 15 tapaamisen (yht. 30 h) aikana opetellaan tuottamaan työn haasteissa kestävää ääntä ja laulamaan lapsen äänen korkeudelta. Laulun ilon etsimisessä käytetään erilaisia menetelmiä (mm. montessorikellot, pentatoniikka, kuvionuotit), joita voi soveltaa ja harjoittaa omassa työssään lapsiryhmän kanssa. Koulutus ei edellytä aiempaa osaamista. Kouluttajana toimii Sari Laitila.

2) Musiikki pysyväksi osaksi lapsen arkea ja varhaiskasvattajan työtä (6 op), alkaa lokakuussa 2018

Koulutuskokonaisuus niille, jotka eivät mielellään käytä musiikkia työssään, mutta tahtoisivat kehittää itseään sillä saralla. Koulutus ei edellytä aiempaa osaamista. Sisältää kolme opintokokonaisuutta, kuusi 3h tapaamista ja kouluttajien antamia oppimistehtäviä:
- Soittamisen ihmeellinen maailma: Ryhmäytyminen sekä Orff-soittimet ja soitinrakennus. Kouluttajina toimivat Sari Laitila ja Harriet Urponen
- Musiikki sanaton silta: Varhaiskasvatusta tanssin ja liikkeen avulla sekä Erityismusiikkikasvatus: Musiikkiterapian välineet musiikkikasvattajaksi kasvamisessa ja musiikillisen yhteyden luomisessa itseen ja lapseen. Kouluttajina toimivat Outi Kallas ja Erika Alaluusua
- Musiikki rajaton kieli: Alle kolmevuotiaan musiikkikasvatus sekä Monikulttuurisuus musiikissa. Kouluttajina toimivat Sanna Koivuranta-Virtanen ja Sari Niemelä

3) Musiikkiteknologia, musiikillinen keksintä ja leikki (6 op), alkaa lokakuussa 2018

Koulutus on kohdennettu alle kouluikäisten lasten parissa työskenteleville. Aiempi musiikillinen harrastuneisuus ja osaaminen on eduksi, mutta ei välttämätön. Koulutukseen osallistuneiden olisi tarkoitus toimia musiikkikoordinaattoreina työympäristössään. Koulutus sisältää kuusi lähiopetuspäivää ja kouluttajien antamia oppimistehtäviä (yhteensä n. 30 h). Tavoitteena on musiikkiteknologian ja säveltämisen avulla kehittää menetelmiä, joilla musiikillista osaamista voidaan jakaa työyhteisön kesken. Kouluttajina toimivat Vesa Tuisku ja Sari Laitila.

Tarkemmat aikataulut ja koulutusten paikkatiedot:Koonti_ Minä musisoin koulutusten aikataulut.pdf

Lisätiedot:
Koulutuspäällikkö Katja Norvapalo p. 040 484 4185