Koulutuskalenteri

Kuvituskuva, Opetushallituksen logo, Opetushallitus rahoittaa

Moni- ja laaja-alaiset kokonaisuudet varhaiskasvatuksessa 3 op (verkkototeutus)

14.4.2020 13:00–26.5.2020 16:00

Opetushallituksen rahoittamaa, osallistujille maksutonta täydennyskoulutusta.

Tavoitteet: Koulutuksen aikana perehdytään ja syvennytään varhaiskasvatuksen laaja-alaisen osaamisen käsitteeseen sekä haetaan käytännön vinkkejä monialaisten oppimiskokonaisuuksien toteuttamiseen varhaiskasvatuksessa: Miten kehitetään asioiden välisten yhteyksien ymmärtämistä, lasten omatoimisuutta sekä yhdessä tekemisen ja itsenäisen työskentelyn taitoja? Miten tuetaan tutkivan oppimisen toimintakulttuurin kehittymistä, miten rakennetaan toiminnasta kokemuksellista ja toiminnallista? Moduulin aikana osallistujat rakentavat omiin yksiköihinsä MOK-suunnitelman, jotka jaetaan toisille osallistujille moduulin päätteeksi loppuwebinaarissa.

Kohderyhmä: varhaiskasvatuksen opettajat / pedagoginen henkilöstö, esi- ja alkuopettajat

Koulutusohjelman sisältö ja aikataulu: Koulutus järjestetään kokonaan verkossa. Webinaarit tallennetaan.

Aikataulu:

1. webinaari ti 14.4. klo 13.00-15:00

2. webinaari ke 29.4. klo 12.00-15.15

3. webinaari ti 5.5. klo 12.00-15.15

4. webinaari ma 11.5. klo 12.00-15.15

5. webinaari ti 19.5. klo 12.00-15.15

6. webinaari ti 26.5. klo  12.00-15.00

Kouluttaja: KM, yrittäjä Aki Luostarinen (Proedugo)

Kustannukset: Koulutusohjelma on opetushallituksen kustantamaa opettajien täydennyskoulutusta ja opetuksen sekä materiaalin osalta maksutonta. Osallistujat vastaavat itse mahdollisista lounas-, matka- ja majoituskuluista sekä tietoliikenneyhteyksiin tai -välineisiin liittyvistä kuluista.

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta 31.3.20 mennessä. HUOM! Koulutus on täynnä, tulevat ilmoittautumiset menevät varasijoille. Katso peruutusehdot alta. HUOM! Verkkolomakkeessa on havaittu toimimattomuutta Internet Exploreria käytettäessä, suosittelemme käyttämään Mozillaa tai Cromea.

Peruutusehdot: Viimeisen ilmoittautumisajankohdan jälkeen peruutettaessa tai kokonaan peruuttamatta jätettäessä perimme 40 prosenttia koulutuksen järjestämiskuluista / opiskelija. Estyneen tilalle voidaan vaihtaa kuluitta toinen henkilö.

Lisätiedot: projektikoordinaattori Moona Naakka, p. 044 474 4323, moona.naakka@ulapland.fi

Koulutus on osa ” Varhaiskasvatuksen monipuoliset oppimisympäristöt -koulutusohjelmaa, jonka tavoitteena on kehittää varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen opetushenkilöstön osaamista oppimisympäristöjen monipuolistamisessa ja kehittää näin varhaiskasvatusyksiköiden toimintaympäristöjä ja -kulttuuria. Koulutus perehdyttää ja antaa ideoita laaja-alaisten oppimiskokonaisuuksien rakentamiseen sekä oppimisympäristön laajentamiseen tvt:n ja ympäröivän luonnon avulla. Koulutusohjelmassa toteutetaan kolmeen osioon jaettu täydennyskoulutuskokonaisuus joka on mahdollista suorittaa 9 op kokonaisuutena.

Koulutusohjelmaan kuuluvat muut opintojaksot: