Koulutuskalenteri

Muotoiluajattelu ja palvelumuotoilun menetelmät Maker-tekemisessä (4 op)

3.8.2020–31.12.2020 0:00–0:00

Logo: Opetushallitus rahoittaa hanketta

Maker-toiminnassa opitaan monialaisesti eri oppiaineiden sisältöjä yhdessä tekemällä ja kokeilemalla. Muotoiluajattelu ja palvelumuotoilun menetelmät Maker-tekemisessä -koulutuksessa tutustutaan Maker-tekemisen ongelmalähtöisen ja muotoilukeskeisen lähestymistavan mukaisesti muotoiluajattelun perusteisiin sekä palvelumuotoilun menetelmien hyödyntämiseen Maker-opetuksessa. Luento-osioita ja käytännön harjoituksia yhdistävä koulutus perehdyttää mm. luovan prosessin, yhteiskehittämisen periaatteiden ja prototypoinnin menetelmien hyödyntämiseen maker-opetuksessa. Koulutus sisältää kaksi lähiopetuspäivää, joissa aiheina ovat:

1. Muotoiluajattelun perusteet ja muotoilulähtöinen oppiminen ja näiden hyödyntäminen maker-tekemisessä

2. Palvelumuotoilun perusteet ja palvelumuotoilun menetelmien hyödyntäminen maker-opetuksessa

3. Nopeiden kokeilujen merkitys ja prototypoinnin hyödyntäminen maker-tekemisessä

Kaikkiin osioihin sisältyy tietoa soveltavia ja syventäviä käytännön harjoituksia. Kouluttajana toimii Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunnan opettaja, Samuel Ahola.

Aikataulu: Toukokuun 2020 koulutuspäivät siirtyvät toteutettaviksi syksyllä 2020

Paikka: Lapin yliopiston SINCO-palvelumuotoilulaboratorio.

Kohderyhmä: Perusopetuksen opettajat

Kustannukset: Koulutus on Opetushallituksen kustantamaa ja opetuksen osalta maksutonta, muista kuluista osallistujat vastaavat itse.

Haku:
Ilmoittaudu mukaan koulutukseen TÄSTÄ