Koulutuskalenteri

Ohjataan nuori vahvaksi - Kolme näkökulmaa kasvun ja kehityksen tukemiseen

30.8.2022 14:00–16:00

Erityispedagogisia, kasvatusfilosifisia ja positiivisen pedagogiikan näkökulmia ja vinkkejä nuorten opettajille ja ohjaajille!

taustakuva_matala.png

Ohjataan nuori vahvaksi - Kolme näkökulmaa kasvun ja kehityksen tukemiseen -tilaisuudessa alojensa huippuasiantuntijat esittävät kiinnostavia näkökulmia sekä vinkkejä nuorten opetus- ja ohjaustyöhön. Puheenvuorot tarjoavat ideoita ja tukea oman työnsä sekä koulujen yhteisten ohjauskäytänteiden kehittämisestä kiinnostuneille. Huom! Mikäli ajankohta ei sovi, ei huolta - tilaisuudesta tehdään myös tallenne ja se toimitetaan ilmoittautuneille

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

14:00 Tervetulosanat
Ohjaa nuori tulevaan -hankkeen asiantuntijat

14:05 Erityispedagogisia näkökulmia nuoren ohjaukseen
Erja Sandberg, KT, erityispedagogi ja ADHD-asiantuntija, varhaiskasvatuksen ja laaja-alaisen erityisopettajan pätevyys. Ratkaisukeskeinen työnohjaaja ja neuropsykiatrinen valmentaja. ES Pedagogica Oy

Puheenvuorossa käsitellään vahvuusperustaisia pedagogisia tuen muotoja, joita voi käyttää niin perusasteella kuin toisella asteella.

14:50 Positiivinen pedagogiikka nuorten opetuksessa ja ohjauksessa
Eliisa Leskisenoja, KT, luokanlehtori ja opettajakouluttaja, Oulun normaalikoulu. Päivätyönsä ohella Leskisenoja toimii kouluttajana, tutkijana ja tietokirjailijana.

Puheenvuorossa esitellään tutkimusperustainen lähestymistapa positiivisen pedagogiikan toteuttamiseksi nuorten parissa. Tähän liittyen käydään läpi positiivisen kasvattajan mindsetia sekä konkreettisia keinoja, joilla nuorten hyvinvointitaitoja voidaan tukea kouluarjessa.

15:20 Filosofisia pohdintoja itsenäistyvien nuorten kasvatukseen
Juha T. Hakala, FT, kasvatusfilosofian professori, tietokirjailija ja luennoitsija.

15:50 Nostoja iltapäivästä

16:00 Tilaisuus päättyy - lisää luvassa elokuussa!

Ilmoittautuminen: 26.8.2022 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Lisätiedot:
Krista Rautio, etunimi.sukunimi(at)ulapland.fi
projektipäällikkö, Ohjaa nuori tulevaan -hanke

Tilaisuuden järjestää Ohjaa nuori tulevaan-hanke. Hanketta toteuttavat Lapin yliopisto, Lapin ammattikorkeakoulu ja Lapin koulutuskeskus REDU ja sen rahoittaa Euroopan Sosiaalirahasto (ESR) yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja toteuttajien kanssa.

Sponsorilogot_Ohjaanuoret.png