Opetushallituksen palvelut oppilaitoksien opiskelijavalinnan tueksi

20.1.2022 12:00–12:00

SILTA – Siirtymiä maahanmuuttajien koulutuspoluilla -hankkeen (ESR) webinaari järjestetään torstaina 20.1.2022.

Millaista tukea Opetushallitus tarjoaa oppilaitosten ohjaus- ja neuvontahenkilökunnalle, jotka työskentelevät erityisesti maahanmuuttajataustaisten ja kansainvälisten opiskelijoiden kanssa? Millaisia materiaaleja OPH:n verkkosivuilta on löydettävissä opiskelijavalinnan ja ohjauksen tueksi?

Näistä ja muista aiheeseen liittyvistä asioista webinaarissa kertoo Opetushallituksen erityisasiantuntija Sinikka Tamminen.

Webinaari on suunnattu oppilaitosten ja erityisesti korkeakoulujen ohjaus- ja neuvontahenkilöstölle sekä muille kansainvälisten koulutusjärjestelmien ja tutkintojen parissa työskenteleville. Webinaari on ensimmäinen osa SILTA-hankkeessa kevään 2022 aikana korkeakoulujen opetus- ja neuvontahenkilöstölle järjestettäviä koulutuksia.

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä linkistä viimeistään ke 19.1.2022. Saat paluuviestissä linkin tapahtuman Teams-alustalle.

Voit esittää kysymyksiä tilaisuuden teemoista jo ennakkoon. Tässä tapauksessa ilmoittaudu viimeistään su 16.1.2022, jonka jälkeen kysymykset toimitetaan kouluttajalle.

Aika: Torstai 20.1.2022 klo 12-14

Paikka: MS Teams, kutsu tilaan tulee ilmoittautuneille sähköpostitse.

11.30 Yhteyksien testaus

12.00 Tervetuloa / Projektikoordinaattori Outi Kugapi, SILTA-hanke, Lapin yliopisto

12.05 Opetushallituksen palvelut oppilaitoksien opiskelijavalinnan tueksi / erityisasiantuntija Sinikka Tamminen, Opetushallitus

13.30 Yhteinen keskustelu ja pohdinta kuinka AHOT-käytänteitä ja -malleja erityisesti maahanmuuttajataustaisten, maisteriopintoihin tulevien tai hakeutuvien aikaisemman osaamisen tunnistamiseksi ja tunnustamiseksi sekä AHOTointiin liittyvää ohjausta ja neuvontaa kohderyhmälle voitaisiin LUC-korkeakoulukonsernissa kehittää.

14.00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittautuminen keskiviikkoon 19.1.2022 mennessä osoitteessa: https://link.webropol.com/s/SILTAkoulutusOPH

HUOM! Ilmoittautuessasi webinaariin sitoudut tarvittaessa täyttämään ESR Henkilö -henkilötietolomakkeen (lisätietoja Rakennerahastot-verkkosivuilta).

Lisätiedot: Suunnittelija Outi Kugapi, Lapin yliopiston Koulutus- ja kehittämispalvelut, p. 0404844050 / etunimi.sukunimi@ulapland.fi