• Weboodi

Mutka2.jpg

Osallistamisen voima! -fasilitointikoulutus

2.10.2019 9:00–15:00

Yhden päivän perustason fasilitointikoulutus, jonka aikana työskennellään osallistavasti ja käytännönläheisesti. Päivässä vuorottelevat opetustuokiot ja menetelmäkokeilut sekä reflektointi yhdessä, turvallisessa vertaisoppimisporukassa.

Koulutus on tarkoitettu tiiminvetäjille, esimiehille, HR-henkilöstölle sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille!

Osallistujien kokemuksia:
"Päivä oli onnistunut ja se vastasi tarpeeseemme hyvin. Ihmiset sai innostusta ja ideoita päivästä. Erityismaininta siitä, miten koko porukka saatiin tekemään töitä kokeilujen aikana, ettei kukaan jäänyt sivuun. Tykkäsin visualisoinneista ja koko päivän tunnelmasta!"

Aikataulu ja sisältö:

Keskiviikko 2.10.2019, klo 9-15.30, seminaarisali 5 (Lapin yliopisto)
Klo 9 Aloitus
Tervetuloa & check-in
•Virittäytyminen ja oppimistavoitteet (Cocktails tms.)
•Matkakartta, työskentelyn periaatteet
Ymmärryksen ja kontekstin luonti
Johdanto fasilitointiin
•Mitä on fasilitointi? Mitä fasilitointi on meidän työssä? Minä fasilitaattorina?
•Dialogi (säännöt, ohjaaminen)
•Fasilitaattorin roolit ja tehtävät
Osallistava johtaminen
Prosessi ja menetelmät
•Fasilitointiprosessin suunnittelu (5 breaths, avaaminen <> sulkeminen)
•Menetelmät eri vaiheisiin ja tilanteisiin (ideointi, syventäminen, sopiminen...)

Klo 11.30 Lounas (omakustanteinen)

Käytännön harjoittelua
Perusfasilitointityökaluja parempaan johtamiseen, kohtaamisiin ja vuorovaikutukseen (esim. World Café / Open Space / Janat / Lotus-kukka...)
•Valitaan käytännön tilanteet (Me-We-Us tms.)
•Valitaan sovellettavat menetelmät
Simuloidaan pienryhmissä
Päätös ja katse eteenpäin
Päivän opit, check-out
•Mitä opittiin? Mitä jokainen vie käytäntöön?
(Fish bowl, Motorola/After Action Review tms.)

Klo 15.30 Kiitos!
Rohkeutta kokeiluihin!

Kouluttaja: Vilma Mutka, toimitusjohtaja, valmentaja (Mukamas Learning Design Oy)
"Vilma on 20 vuoden ajan tuonut tuhansia ihmisiä yhteen, kohtaamaan, kehittämään ja oppimaan yhdessä. Vuonna 2009 hän perusti yrityksensä, ja valmentajan ja fasilitaattorin työssään hän on nähnyt käytännössä, kuinka dialogi ja tarinoiden jakaminen yhdistettynä kokeiluihin ja toimintaan tuottaa parasta tulosta kehittämisessä. Hän on kouluttanut satoja fasilitaattoreita lähes 10 vuoden ajan niin avoimissa kuin organisaatiokohtaisissa koulutuksissa, HR-ammattilaisista johtajiin ja pedagogeista opetusalan kehittäjiin.”

Hinta: Koulutuksen hinta 350e + alv 24%. Hintaan sisältyy käytännönläheinen lähiopetuspäivä Rovaniemellä sekä oman fasilitointikokeilun ohjaus.

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta 15.9.2019 mennessä.

Peruutusehdot: Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli peruutat osallistumisesi ennen virallisen ilmoittautumisajan päättymistä emme peri peruutusmaksua. Myöhemmin peruutettaessa tai kokonaan peruuttamatta jätettäessä perimme täyden osallistumismaksun. Estyneen tilalle voidaan vaihtaa kuluitta toinen henkilö.

Lisätietoja: projektikoordinaattori Linda Kuisma, 040 4844 147, linda.kuisma@ulapland.fi