• Weboodi
Koulutuskalenteri

Täydennyskoulutusohjelma käsityöyrittäjille 2019 - 2020

1.9.2019 0:00–30.11.2020 0:00

Lapista käsin -täydennyskoulutusohjelmassa saat valmiuksia käsityötuotteiden ja -palvelujen tuottamiseen matkailusektorille, pääset verkostoitumaan muiden Lapissa toimivien käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden kanssa sekä kehittämään pitkäjänteisesti omaa käsityömatkailutuotettasi tai -palveluasi.

Sisältö
Täydennyskoulutusohjelma on kokonaisuutenaan 15 opintopisteen laajuinen. Koulutusohjelma rakentuu kahdeksasta opintojaksosta, joiden sisältöjen kautta koulutukseen osallistujat kehittävät omia käsityötuotteitaan, palveluitaan ja osaamistaan siten, että ne palvelevat myös matkailualaa. Opintojaksoja voi suorittaa myös yksittäin ja valita halutessaan myös täydennyskoulutusohjelmaan räätälöityjä valinnaisia opintoja, jotka tukevat käsityöyrittäjyyden kehittymistä ja verkostoitumista.

Koulutusohjelmassa asiantuntijoina toimivat Lapin yliopiston kouluttajat ja ohjaajat sekä luovan alan ja matkailualan kokemusasiantuntijat. Hyödynnämme täydennyskoulutusohjelman teemoissa myös muita alan huippuasiantuntijoita. Jokaisesta teemasta kuullaan myös yritysasiantuntijoita.

Opintojaksot
Tavoitekeskustelut ja henkilökohtaisen opintopolun (HOPS) suunnittelu, 1op
Lapista käsin -aloitusseminaari, 1op 4.-6.10.2019
Tarinalla, hyvällä tuotteella ja erottuvalla brändillä käsityömatkailunkärkeen, 2op
Kyllähän mie teen ja myyn, mutta mihin hintaan? Käsityömatkailutuotteen alihankinta, hinnoittelu ja rahoitus, 3op
Mulla on huipputuote mutta tiäksie siitä mittään? Käsityömatkailutuotteen markkinointi ja myynti, 3op
Kohti konkretiaa -testaustyöpaja, 2op
Oman matkailupalvelun/-tuotteen kehittämisprojekti, 3op
Lapista käsin -hankkeen päätösseminaari

Täydennyskoulutusohjelman aikataulut vahvistuvat alkusyksystä. Täydennyskoulutukseen voi sisällyttää myös valinnaisia opintoja, jotka on suunniteltu täydentämään täydennyskoulutusohjelman teemoja.

Valinnaisia opintoja ovat:
Arctic Design Week: osallistuminen Artic Design Weekin niihin tapahtumiin, jotka edistävät yritystoiminnan kehittämistä. Sovitaan lähempänä tapahtumaa.
Kulttuurienvälinen viestintä
Opintomatka (Suomi/Ruoti/Tanska): tutustutaan alihankkijoihin, käsityömatkailukohteisiin ja vieraillaan käsityömatkailukohteissa. Opiskelijat (10-12 osallistujaa) valitaan opintomatkalle opintosuoritusten ja motivaatiokirjeen pohjalta. Tarkempi ohjeistus opintomatkan osalta annetaan täydennyskoulutusohjelman alkaessa.

Koulutuspaikka
Koulutuksen sisältöjä toteutetaan joustavasti ja opiskelijalähtöisesti eri puolilla Lappia. Koulutukseen voi osallistua myös etäyhteydellä. Koulutusohjelman opetusmenetelmät ovat monimuotoisia, innovatiivisia ja osallistujien ammattitaitoa ja yrityksiä kehittäviä. Oppimistehtävät räätälöidään opiskelijoiden lähtökohtiin sopiviksi henkilökohtaisissa tavoitekeskusteluissa.

Kenelle
Koulutus on suunnattu lappilaisille käsityön tekijöille, muotoilijoille ja taiteilijoille, jotka voivat olla kouluttautuneita tai itseoppineita käsityön tekijöitä, muotoilijoita tai taiteilijoita, ja joita kiinnostaa oman toiminnan laajentaminen matkailualalle. Koulutukseen voivat osallistua myös korkeakouluopiskelijat ja käsityöalan järjestötoimijat sekä muut sidosryhmien edustajat, jotka kokevat hyötyvänsä täydennyskoulutuksesta ja osaamisen lisäämisestä käsityömatkailualalla. Koulutukseen voivat osallistua yrittäjät, yrittäjäksi aikovat ja he, jotka pyrkivät työllistymään käsityö- tai matkailuyritysten työntekijöiksi.

Hakeminen ja valinnat
Hae mukaan 26.8.2019 mennessä oheisella hakulomakkeella: Hakulomake. Hakulomakkeen tulee sisältää myös motivaatiokirjeen, joka voidaan lähettää myös erillisenä tiedostona.
Täydennyskoulutukseen valitaan 25 henkilöä. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista henkilökohtaisesti syyskuun alkupuolella. Ilmoituksen yhteydessä sovitaan aika henkilökohtaiseen tavoitekeskusteluun, joka käydään kaikkien valittujen opiskelijoiden kanssa täydennyskoulutusohjelman alussa.

Hinta
Täydennyskoulutusohjelma on osallistujille ilmainen. Opiskelija vastaa itse majoittumiseen ja kulkemiseen liittyvistä kustannuksista täydennyskoulutusohjelman osalta.

Lisätietoja
Lisätietoa hakemisesta ja koulutusohjelman sisällöistä saat myös hankkeen verkkosivuilta. Lisätietoja antavat myös suunnittelija Laura Laivamaa tai projektipäällikkö Piia Kilpimaa (etunimi.sukunimi@ulapland.fi).

Varaamme oikeudet koulutusohjelman muutoksiin.