• Weboodi
  • Optima
  • Moodle
Koulutuskalenteri

Tiedekasvatus varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa (2 op)

1.8.2019–31.12.2020 0:00–0:00

Logo: Opetushallitus rahoittaa hanketta

Keskeiset sisällöt ja toteuttamistapa:

Koulutuksessa syvennetään tutkimukseen ja viimeaikaiseen suomalaiseen kehitystyöhön perustuen varhaiskasvattajien tietoa ja taitoa järjestää varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden ja opetussuunnitelmien mukaista tiedekasvatusta. Koulutuksessa käsitellään, kuinka oppimistilanteita ja projekteja voidaan suunnitella ja toteuttaa hyödyntäen pienille lapsille ominaisia oppimisen tapoja, ihmettelyä, kysymistä, tutkimista, itse kokeilemista ja leikkiä. Koulutuksen aikana tutustutaan erilaisiin lasten kanssa toteutettuihin käytännön tutkimuksiin ja projekteihin, joiden avulla tiedekasvatusta on toteutettu päiväkodeissa ja esiopetuksessa. Lisäksi tutustutaan lähteisiin, joista opettajat löytävät lisää ideoita ja tukea tiedekasvatuksen järjestämiseen omassa työssään. Koulutusosio koostuu kolmesta 4 h kerrasta muodostaen yhteensä 12 h kokonaisuuden.

Kohderyhmä: Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen henkilöstö

Aikataulu: Koulutuksen aikataulu ilmoitetaan myöhemmin. Koulutus järjestetään Lapin yliopistolla.

Kouluttaja: KT Anna-Maija Partanen, Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan matematiikan didaktiikan yliopistonlehtori, Luma-keskus LAPPI johtaja. Anna-Maija Partanen on perehtynyt tutkivaan matematiikan oppimiseen ja tiedekasvatukseen ja hänellä on monipuolinen kokemus matematiikkaan ja luonnontieteisiin liittyvistä koulutuksista ja hankkeista.

Kustannukset: Koulutus on Opetushallituksen kustantamaa ja opetuksen osalta maksutonta, muista kuluista osallistujat vastaavat itse.

Haku:
Ilmoittaudu koulutukseen TÄSTÄ