• Weboodi

Lapin yliopisto
Yliopistonkatu 8
Rovaniemi

Suosittu työyhteisösovittelun koulutusohjelmamme käynnistyy syksyllä 2019! Ilmoittaudu mukaan!

Työyhteisösovittelu on tehokas työkalu työyhteisöjen ristiriitojen ratkaisemiseen. Sen tavoitteena on puuttua työyhteisössä esiintyviin ristiriitoihin, lisätä työntekijöiden vuorovaikutustaitoja, palauttaa työrauha ja parantaa työilmapiiriä. Sovittelu toimii myös ennaltaehkäisevästi, sillä se luo konfliktin hallinnan osaamista työyhteisöön. Koulutettu sovittelija ohjaa prosessia, osittain ratkaisukeskeisillä menetelmillä. Tavoitteena on, että lopputuloksena asianosaiset löytävät itse ratkaisun. Sovittelijan tehtävänä on varmistaa, että kaikki osapuolet tulevat kuulluiksi sekä luoda ilmapiiri, joka sallii tunteiden käsittelyn, moraalisen pohdinnan ja arvokeskustelun.

SISÄLTÖ

Tässä koulutusohjelmassa perehdytään työyhteisösovittelun perusteisiin, teoriapohjaan ja sovellettavaan lainsäädäntöön, harjoitellaan sovittelua kokeneiden työyhteisösovittelijoiden johdolla ja tutustutaan työyhteisösovittelun erilaisiin sovelluksiin eri organisaatioissa. Koulutus antaa valmiudet toimia työyhteisösovittelijana ja pohjaa rakentaa organisaatioihin soveltuvia työyhteisösovittelun malleja.

Koulutuksen sisältö

1. Johdanto työyhteisösovitteluun, 2 op (verkko-opintoina joustavasti): 1.10.2019
2. Työyhteisösovittelun käytännöt, 4 op: 14.-15.11.2019, 12.12.2019 (verkkoluento), 2 pv maaliskuu 2020
3. Sovittelijan taito- ja työkalupakki, 6 op: 16.-17.1.2020
4. Työyhteisösovittelu organisaatioissa 2 op: 4.9.2020
5. Vertaisryhmätyöskentely 1 op

KENELLE?
Koulutus soveltuu mm. johto- ja esimiestehtävissä toimiville, työelämän kehittäjille, HR-asiantuntijoille, suunnittelijoille, työterveyshuollon henkilöstölle, työsuojeluvaltuutetuille, luottamusmiehille, henkilöstökonsulteille sekä muille henkilöille, jotka tarvitsevat tietoa ja välineitä työelämän ristiriitatilanteiden kohtaamiseen ja rakentavaan käsittelyyn.

MITEN?

Koulutus alkaa verkkopohjaisella johdantojaksolla 1.10.2019. Verkko-opinnot voi aloittaa myös myöhemmin. Koulutusohjelma sisältää:
- Lähipäiviä 8 kpl
- Verkko-opiskelua
- Pienryhmätyöskentelyä ja sovitteluharjoituksia
- Kirjallisuuteen perehtymistä
- Koulutusteemoihin liittyviä tehtäviä
- Oman sovittelucasen ja sen raportoinnin
- Vertaisryhmätapaamisia

HINTA:

Työyhteisösovittelukoulutus 15 op: osallistumismaksu 2 600€ (+ 24% ALV)
Hinta sisältää yhden lisäosallistujan samasta organisaatiosta johdanto-osioon ja päätöspäivään. Itsenäiset ammatinharjoittajat voivat kutsua valitsemansa yhteistyökumppanin.

ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittautuminen oheisen linkin kautta:ilmoittautumislomake

PERUUTUSEHDOT: Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli peruutat osallistumisesi viimeistään kahta viikkoa ennen koulutuksen aloituspäivää, emme peri peruutusmaksua. Myöhemmin peruutettaessa tai kokonaan peruuttamatta jätettäessä perimme täyden osallistumismaksun. Estyneen tilalle voidaan vaihtaa kuluitta toinen henkilö.

LISÄTIEDOT:
kehittämisen asiantuntija Piia Kilpimaa, etunimi.sukunimi@ulapland.fi, p. 040 4844424

Varaamme oikeudet koulutusohjelman muutoksiin.