Väittelykilpailu: pakolaisuus ja ilmastokriisi

Castrén-sali (ls 11)
Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

Anna Lindh -säätiö järjestää yhteistyössä Lapin yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnan kanssa yleisölle avoimen väittelykilpailun Lapin yliopiston Castrén-salissa (LS11) tiistaina 12.11. kello 14–16.

Lapin yliopistoa väittelytilaisuudessa edustaa sosiologian opiskelija Vilma Romsi. Kommenttipuheenvuoron esittää tutkija Saara Koikkalainen ja projektipäällikkö, Arktiset maahanmuuttajat ry:n asiantuntija Nafisa Yeasmin.

Väittelyn teemana on pakolaisuus ja ilmastokriisi. Tilaisuuden kieli on englanti.

Ohjelma:

14.15 Avauspuheenvuoro: Anna Lindh -säätiö ja Young Mediterranean Voices -hanke

14.30 Väittelykilpailu

15.15 Väittelyn päättäminen ja voittajan julistaminen

15.20 Kommenttipuheenvuoro väittelyn teemoista: muuttoliikkeitä tutkinut Helsingin yliopiston tutkija Saara Koikkalainen ja projektipäällikkö, Arktiset maahanmuuttajat ry:n asiantuntija Nafisa Yeasmin

15.30 Yleisökeskustelu

Tilaisuuden jälkeen on tarjolla pientä purtavaa.

Tervetuloa!

Young Mediterranean Voices (YMV) on kansainvälisen Anna Lindh -säätiön, British Councilin ja EU:n ohjelma keskustelukulttuurin ja nuorten yhteiskunnallisten vaikuttamistaitojen kehittämiseksi Euroopan ja Välimeren alueella. Ohjelman puitteissa on järjestetty nuorten aikuisten väittelykilpailuja ja -työpajoja vuodesta 2011 lähtien eri puolilla Eurooppaa, Lähi-itää ja Pohjois-Afrikkaa, ja se on tavoittanut tähän mennessä jo 80 000 nuorta. Tänä syksynä hanke saapuu Suomeen.

Lisätietoja: Inka Nokso-Koivisto, Suomen Anna Lindh -verkosto, inka.nokso-koivisto(at)fime.fi, 040-732 0776.

Anna Lindh -verkosto kokoaa yhteen yksilöitä ja organisaatioita, jotka haluavat rakentaa siltaa Euroopan ja Välimeren eteläpuolen välille. Tätä Välimeri-dialogia käyvät Suomessa maahanmuuttajajärjestöt, kulttuuritoimijat, akateemiset instituutiot, julkishallinnolliset organisaatiot ja monet muut tahot. Anna Lindh -verkoston toimintaan voi osallistua kuka vain aiheesta kiinnostunut yksilönä tai yhteisönä. Verkoston tapahtumiin voi myös osallistua, vaikka ei olisi jäsen.