Yliopistoyhteisö
 
uutiskuva_3.jpg

40-vuotinen ura Lapin yliopistossa: Kaarina Määtälle nimikkosali

1.3.2019

Vararehtori, professori Kaarina Määttä sai oman nimikkosalin, Kaarina-salin, perjantaina 1.3. yliopiston viettäessä 40-vuotispäiväänsä.

Kaarina Määtän akateeminen ura alkoi jo 1977 kasvatustieteen assistenttina Rovaniemen va. opettajankoulutuslaitoksessa. Lapin korkeakoulua käynnistettäessä hän toimi suunnittelijana vuodenvaihteesta 1978-1979 alkaen. Hän siirtyi sittemmin kasvatustieteiden osastoon/tiedekuntaan aluksi didaktiikan lehtoriksi edeten urallaan kasvatuspsykologian professoriksi vuonna 1998. Kaarina Määttä on toiminut kolme kautta kasvatustieteiden tiedekunnan dekaanina ja vuodesta 2010 vararehtorina.

Kaarina Määtän yli 40-vuotisen uran opetus- ja tutkimustyö on kohdistunut kasvatuspsykologisiin oppimisen ja opetuksen kehittämisen teemoihin, välittävään ohjaukseen, väitöskirjaproblematiikkaan sekä ihmissuhteisiin ja rakkauteen. Hän on kirjoittanut lähes 300 kansainvälistä artikkelia ja noin 40 teosta tutkimusryhmänsä kanssa. Hänen ohjauksessaan on valmistunut yli 500 pro gradu-tutkielmaa ja 75 väitöskirjaa.

Kasvatustieteen tiedekunnan tilat valmistuivat toukokuussa 1992 ja Kaarina-saliksi nimitettävä luentosali 10 rakennettiin aikoinaan kasvatustieteen osaston kotisaliksi. Sali on auditorion mallinen ja siinä on virallisesti 64 istumapaikkaa. Kaarina-sali on tunnustus vararehtori, professori Kaarina Määtän uraauurtavasta ja mittavasta opetus-, tutkimus- ja hallintotyöstä Lapin yliopistossa.

LaY/Viestintä/J-EK