• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2007
26.1.2007

ARKTIS-tutkijakoulun yleisöluennot jatkuvat

Arktisen keskuksen koordinoiman ARKTIS-tutkijakoulun kevään luentosarjan aiheita ovat YK:n ilmastoraportti ja arktiset alkuperäiskansat.

Luentosarjan ensimmäisellä yleisöluennolla 6. helmikuuta kello 18 tutkija Mika Flöjt puhuu YK:n ilmastoraportin julkistamisesta ja sen vaikutuksista kansainväliseen ilmastokeskusteluun.

Varsinaisen luentosarjan teemana ovat arktiset alkuperäiskansat. Luentosarjan aloittaa erikoistutkija Elina Helander-Renvall Arktisen keskuksen arktisten alkuperäiskansojen ja saamentutkimuksen toimistosta 20. helmikuuta. Helander-Renvallin luento käsittelee moottorikelkkavallankumousta vanhassa poronhoitoyhteisössä.

Kevään myöhemmät luennot käsittelevät ILO:n alkuperäiskansasopimusta, maaoikeuksia ja alkuperäiskansojen identiteettiä. Luennoitsijoina ovat Marjo Lindroth, Tanja Joona, Sanna Valkonen ja Scott Forrest. Luentosarja päättyy 8. toukokuuta.

Yleisöluentosarja on suunnattu opiskelijoille ja Rovaniemen kouluille, sekä suurelle yleisölle. Luennot järjestetään tiistaisin Arktikumin Aurora-salissa kello 18 alkaen ja niihin on vapaa pääsy.

ARKTIS-tutkijakoulu aloitti toimintansa vuonna 2003. Sen teemana ovat modernin kehityksen ja globaalimuutoksen yhteiskunnalliset ja ympäristövaikutukset arktisella alueella. Monitieteinen koulu on kansainvälinen ja verkostotyyppinen. Siinä on 22 opiskelijaa Lapin, Oulun ja Helsingin yliopistoista.

Lisäksi koululla on tieteellisiä ohjaajia ja liitännäisjäseniä useista yliopistoista ja tutkimuslaitoksista eri puolilta arktista aluetta. Tutkijakoulun johtajana toimii Lapin yliopiston vararehtori, professori Paula Kankaanpää ja määräaikaisena koordinaattorina Anna Sinisalo.

Yleisöluentosarjan tarkempi ohjelma löytyy osoitteesta http://www.arcticcentre.org/arktis 

Lisätietoja:
Koordinaattori Anna Sinisalo
Puhelin: 016 341 2791
Sähköposti:
etunimi.sukunimi@ulapland.fi

LaY/Viestintä/OT

 


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK