Uutiset 2002
 

Aikuisopiskelijan viikon Kemi-Tornion alueen tunnustuspalkinnot

8.11.2002

Aikuisopiskelijan viikon Kemi-Tornion alueen tunnustuspalkinnot aikuisopiskelijoille ja -kouluttajille on myönnetty kahdelle aikuiskoulutuksen vaikuttajalle ja neljälle aikuisopiskelijalle.

Vuoden 2002 Kemi-Tornion alueen aikuiskoulutusvaikuttajan kunniakirjan saivat Vuokko Itkonen ja Aaro Tiilikainen. Vuokko Itkonen toimii lehtorina Kemi-Tornion ammattiopistossa. Aaro Tiilikainen (kuvassa) toimii Meri-Lappi Instituutin johtajana. Hän on vaikuttanut yliopistotasoisen tutkintoon johtavan koulutuksen aloittamiseen ja kehittämiseen Kemi-Tornion alueella sekä maakuntakorkeakoulun toiminnan aloittamiseksi alueella. Lisäksi hän itse hyvä esimerkki aikuisopiskelijasta.  
Vuoden 2002 Kemi-Tornion alueen aikuisopiskelijan kunniakirjan saivat Tapani Erkkilä, Ilkka Isola, Helena Piiparinen ja Eliassi Qassim. Tapani Erkkilä ja Ilkka Isola opiskelevat Meri-Lappi instituutissa logistiikan maisteriohjelmassa tavoitteenaan suorittaa kauppatieteen maisterin tutkinto työn ohessa kolmessa vuodessa.

Aikuisopiskelijan viikon yhtenä toimintamuotona on antaa tunnustusta ihmisille, jotka ovat kehittäneet itseään pitkäjänteisesti ja määrätietoisesti opiskelemalla. Tunnustusta halutaan antaa myös opettajille, kouluttajille ja vaikuttajille, jotka tekevät arvokasta työtä aikuiskoulutuksen parissa. Päätöksen Kemi-Tornion alueen palkituista teki Aikuisopiskelijan viikon kampanjatoimikunta Kemi-Tornion alueen työryhmän esityksestä.

Unescon suosittelemaa Aikuisopiskelijan viikkoa on vietetty Suomessa vuodesta 1998 lähtien. Tämän vuoden järjestelyvastuu on ollut Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston ARENE ry:llä. Viikon suojelijana on toiminut Tasavallan Presidentti Tarja Halonen. Kampanjaa rahoittaa opetusministeriö.

LaY/Viestintä/ot
Valokuva, Tarja Helala