alaston_piknik_550px.jpg
Kuva: Siiri Hirsiaho

Alaston piknik valtaa pääkampuksen galleriat

11.5.2017

Alaston piknik -näyttely avautuu pääkampuksen F-talon galleriatiloissa sekä F-aulassa. Taiteellinen ajattelu ja ilmaisu -kurssin loppunäyttely kuuluu Lapin yliopiston kuvataiteen sivuaineopintoihin ja järjestetään nyt toista kertaa. Näyttelyn avajaisia vietetään maanantaina 15.5. klo 18. Tervetuloa!


mytkaniemi_web.jpg
Juha Mytkäniemi: Päänavaus, 2017.


Kuudentoista opintopisteen laajuinen kurssi kestää koko lukuvuoden syyskuulta toukokuulle ja rakentuu muun muassa ohjatusta ja itsenäisestä työskentelystä, kuvataidekirjoittamisesta, työhuone- ja museovierailuista sekä taitelijaluennoille osallistumisesta. Kuvataiteen sivuaine antaa eri koulutusohjelmien opiskelijoille valmiudet toimia kuvataiteilijana.

Kurssin tavoitteena oli saada opiskelijat etsimään itselleen sopivia ilmaisumuotoja ja toteuttamaan omaa taiteellista ajatteluaan niiden kautta. Tavoitteena oli myös saada opiskelijat tarkastelemaan omaa taiteellista työskentelyään osana taidemaailman ilmiöitä ja keskusteluja. Opiskelijat saivat samalla enemmän vastuuta ja vapautta itsenäisten taiteellisten projektiensa parissa.


tolvanen_web.jpg
Veera Tolvanen: Growth, 2017.


Näyttelyssä esillä olevat teokset ovat koko lukuvuoden kestäneen taiteellisen prosessin tuotoksia. Jokainen opiskelija on työskennellyt omista lähtökohdistaan ja käsitellyt itseään puhuttelevia teemoja. Teokset tarkastelevat esimerkiksi ihmisyyden eri muotoja, sanan ja kuvan suhdetta, poikkeamia, sisäilmaongelmia sekä ihmisen kuvaamista. Esillä on muun muassa piirustuksia, maalauksia ja installaatioita.

Näyttelyssä ovat mukana taiteilijat Meri Kauhanen, Piia Mikkonen, Roosa-Maria Salakka, Juha Mytkäniemi, Miina Vainio, Sanni Vanttaja, Kevät Sieppi, Laura Kaikkonen, Sisi Lindeblad, Lys-Ange Le Blanc, Lasse Peuraniemi, Ruusu-Maria Lappalainen ja Veera Tolvanen

Alaston piknik löytyy myös Instagramista: @alaston_piknik


kauhanen_web.jpg
Meri Kauhanen: Anomalia III, 2017.


Alaston piknik
Taiteellinen ajattelu ja ilmaisu –kurssin loppunäyttely
16.5. – 15.6.2017
Avajaiset maanantaina 15.5.2017 klo 18.00
Galleriat Hämärä, Seinä, Kopio, Kilo ja Kajo sekä F-aula

F-talo, 1. ja 4. krs, Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Avoinna: ma–pe klo 8–20.30, la klo 9–16, sunnuntaisin ja arkipyhinä suljettu.

Lisätietoja:
Sisi Lindeblad
Kuvataidekasvatuksen opiskelija
+358 40 593 8792
slindebl(at)ulapland.fi


LY / Viestintä / LP