• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Yliopistoyhteisö
 
lapinyliopisto_web.jpg

Alumnikumppanuus vahvistuu Lapin yliopistossa

30.1.2019

Lapin yliopisto haluaa lisätä alumnitoimintaa kutsumalla yliopistosta valmistuneet alumnit entistä monipuolisempaan yhteistyöhön kotiyliopiston kanssa.

Lapin yliopiston alumnitoiminnan toimintasuunnitelma vuosille 2019-2021 tuo esiin alumnitoiminnan etuja siten, että sekä yliopisto että alumnit hyötyvät kumppanuudesta.

Lapin yliopistosta valmistuu vuosittain noin 500 kandidaattia, 500 maisteria ja 30 tohtoria.

Siirryttyään työelämään alumnit voivat tukea ja rikastaa yliopistoa sen perustehtävässä kehitettäessä perusopintojen työelämäläheisyyttä ja työelämävalmiuksia sekä edistettäessä koulutuksen laatua ja monipuolisuutta. Alumnit voivat antaa arvokasta sisällöllistä tukea sekä myös kokemustietoa opintojen sujuvuudesta, sen haasteista ja työelämään siirtymisestä.

Alumnit puolestaan voivat päivittää ja kehittää omaa akateemista ja ammatillista asiantuntijuuttaan vaikuttamalla yliopiston täydennyskoulutuksen suunnitteluun ja toteuttamiseen, osallistumalla yliopiston jatkuvan oppimisen tarjontaan sekä verkostoitumalla yliopistoyhteisöön ja muiden valmistuneiden kanssa. Alumnit voivat rekrytoida yliopisto-opiskelijoita työtehtäviin ja -harjoitteluun. Myös opinnäytetöiden aihevalinnoissa alumnien antama tuki on hyödyksi niin opiskelijoille kuin alumneille.

— Alumnit ovat voimavara, joiden asiantuntemusta, kokemusta ja osaamista halutaan hyödyntää yliopiston toiminnan kehittämisessä, niin opetuksessa, taiteellisessa toiminnassa, tutkimuksessa kuin yhteiskunnallisessa vuorovaikutuksessa, toteaa vararehtori Kaarina Määttä

Lapin yliopistossa tehdyn kyselyn pohjalta alumnit ovat erityisen kiinnostuneita oman oppiaineen ja tiedekunnan tapahtumista. Tiedekunnissa onkin luotu alumniverkostoja. Lisäksi ainejärjestöt ovat tehneet alumniyhteistyötä järjestämällä säännöllisesti yhteistapaamisia.

— Yhteistapaamisia alumnien kanssa on pidetty hyödyllisinä ja mieluisina sekä alumneille että opiskelijoille, kertoo suunnittelija Paula Niemelä.

Lapin yliopisto ja sen tiedekunnat ovat toteuttaneet alumnitoimintaa vuodesta 2010 lähtien ja raportoineet siitä vuosittain toimintakertomuksissa.

— Jatkuva oppiminen yliopiston toiminnan uutena osana korostaa alumnitoiminnan roolin merkitystä entistä tärkeämpänä, pohtii Kaarina Määttä.

Lapin yliopiston tuleva juhlava promootio 16.5.-18.5. on hieno mahdollisuus alumneille juhlistaa akateemisen tutkinnon saavutusta.

Tarkempia tietoja Lapin yliopiston alumnitoiminnasta ja toimintasuunnitelmasta

Lisätietoja:

Vararehtori Kaarina Määttä
kaarina.maatta@ulapland.fi
puh. 0400-696480

Suunnittelija Paula Niemelä
paula.niemela@ulapland.fi
puh. 0405198364

Tiedeviestintäsuunnittelija
johan-eerik.kukko@ulapland.fi
040 484 4416
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK