AnaNuutinen_Rinnastuksia_550px.jpg
Otteita Ana Nuutisen Rinnastuksia-näyttelyn puuvillalankaa hyödyntävistä teoksista.

Ana Nuutinen taiteiden tiedekunnan marraskuun taiteilijana Galleria Lovisassa

31.10.2022

Taiteiden tiedekunnan Galleria Lovisaan tulee marraskuun ajaksi esille Lapin yliopiston muodin ja vaatetuksen professori Ana Nuutisen Rinnastuksia-näyttely. Näyttelyyn on mahdollista tutustua Kahvila Meidän Lovisan yhteydessä sijaitsevan gallerian seinillä 29. marraskuuta asti. Tervetuloa!

Suunnittelijat tekevät ehdotuksia siitä, millä tavalla väri, materiaali ja muoto korostavat ja täydentävät tai muulla tavalla säätävät toinen toisiaan. Värien valinta, värien voimakkuuden ja väriyhdistelmien määrittely liittyvät materiaalivalintoihin, koska materiaali viime kädessä toteuttaa värin. Materiaali ja väri ovat pari, joiden valintaan vaikuttaa lisäksi tuotteen valmistustapa. Yhdessä niistä syntyy moniaistinen kolmiulotteinen kokonaisuus.

Värien valinta on tärkeä vaihe suunnitteluprosessissa. Väripalettisuunnittelun esteettiset periaatteet perustuvat värien harmoniaan, värien rinnastukseen ja niiden visuaaliseen eheyteen. Oikean vaikutelman, tunteen ja kokemuksen välittäminen on tärkeää suunnittelussa. Se on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jossa värit yhdistyvät tunteisiin ja kuluttajat saadaan innostumaan väreistä.

Tällä hetkellä muodissa ovat kirkkaat värit kuten violetti, vihreä ja sininen, mutta miten ihmeessä ne yhdistetään keskenään?


Taiteiden tiedekunnan
Marraskuun taiteilija Galleria Lovisassa
Ana Nuutinen:
Rinnastuksia
31.10.–29.11.2022

Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Avoinna: ma-pe 7.30–20, la 8–15

Lisätietoja:
Ana Nuutinen, ana.nuutinen(at)ulapland.fi

Lisätietoja Galleria Lovisasta:
Näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen
leila.lipiainen(at)ulapland.fi

Lapin yliopiston Galleria Lovisassa esitellään taiteiden tiedekunnan alumnien, henkilökunnan ja opiskelijoiden joukosta valittujen kuukauden taiteilijoiden teoksia sekä satunnaisia yhteisnäyttelyitä. Näyttelytila sijaitsee kahvila Meidän Lovisan yhteydessä.


LY / TTK / LP