Viimeisimmät näyttelyt
 
vanhatapio_pois-pyyhkaisty_550px.jpg
Tuula Vanhatapio: yksityiskohta teoksesta Pois Pyyhkäisty. 2019.

Anniina Koivurova ja Tuula Vanhatapio taiteiden tiedekunnan maaliskuun taiteilijoina Galleria Lovisassa

25.2.2020

Pois pyyhkäisty -näyttely jatkaa Anniina Koivurovan ja Tuula Vanhatapion Galleria Lovisassa helmikuun ajan esillä olevan yhteisnäyttelyn teemaa naiseudesta ja ylisukupolvisuudesta. Maaliskuun näyttely käsittelee menneisyydestä ja nykyisyydestä kumpuavia tunteita, jotka on kiteytetty teoksissa liikkeeksi. Kuukauden taiteilijoita yhdistää heidän taustansa kuvataidekasvattajina ja kollegoina taiteiden tiedekunnassa.

Anniina Koivurova käyttää teostensa materiaalina muun muassa meikkivärejä, joihin liittyy vahvoja muistoja isoäidistä kemikaliokauppiaana. Ilmava ja läpikuultava värikerros muuttuu lopulta tukkoiseksi ja muita värejä hylkiväksi. Vapaamuotoiset viivat ja vahvat muodot täyttyvät kuin arjessa kannettava kuorma.

Menneisyydestä kumpuavat muistot voivat kasaantua raskaaksi taakaksi mielen sopukoihin. Näitä kokemuksia Tuula Vanhatapio purkaa ja kuvallistaa litografian vedoksissaan.


Taiteiden tiedekunnan maaliskuun taiteilijat
Galleria Lovisassa

Anniina Koivurova
ja Tuula Vanhatapio:
Pois pyyhkäisty
2.3.–31.3.2020

Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Avoinna: ma–pe 7.30–20, la 8–16

Lisätietoja:

Anniina Koivurova
Anniina.Koivurova(at)ulapland.fi
Tuula Vanhatapio
tuulavanhatapio(at)gmail.com


Lisätietoja Galleria Lovisasta:
Näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen
leila.lipiainen(at)ulapland.fi

Lapin yliopiston Galleria Lovisassa esitellään taiteiden tiedekunnan alumnien, henkilökunnan ja opiskelijoiden joukosta valittujen kuukauden taiteilijoiden teoksia sekä satunnaisia yhteisnäyttelyitä. Näyttelytila sijaitsee kahvila Meidän Lovisan yhteydessä.


LY / TTK / LP