Uutiset 2021
ArcticCafe 16.12.2021 uutiskuva550x367.png

Arctic Caféssa aiheena ilmastonmuutokseen sopeutuminen

13.12.2021

Tilaisuudessa nähdään myös ensiesitys videosta "Elämää arktisessa elonkehässä", jossa tarkastellaan ilmastonmuutosta ja siihen sopeutumista arktisten yhteisöjen kannalta. Videon on laatinut Lumimuutos Osuuskunta ja sen on tilannut Luonnonvarakeskuksen ACAF-hanke.

Ilmastonmuutoksen vaikutukset arktisella alueella ovat näkyvissä jo nyt. Vaikka muutosvauhtia onnistuttaisiin hillitsemään, on luonnon, ihmisten ja elinkeinojen sopeuduttava muutoksiin. Tilaisuudessa kuullaan puheenvuoroja ilmastonmuutoksesta ja siihen sopeutumisesta erityisesti arktisella alueella.

Aiheesta ovat puhumassa tutkijat Jaana Sorvali ja Ilona Mettiäinen Luonnonvarakeskuksesta ja Lapin yliopiston Arktisesta keskuksesta sekä Tero Mustonen ja Pauliina Feodoroff Lumimuutos Osuuskunnasta.

Sorvali ja Mettiäinen työskentelevät Arktinen kumppanuusverkosto ilmastonmuutokseen sopeutumisessa ja ruokaturvan vahvistamisessa (ACAF) -hankkeessa, jonka tavoitteena on edistää kansainvälistä arktisten toimijoiden yhteistyötä sekä laatia työkaluja ja ratkaisuja ilmastonmuutokseen sopeutumiseksi. 

Lumimuutos Osuuskunta harjoittaa ammattimaista kalastusta, ennallistaa luonnonelinympäristöjä ja tukee luontaistalouksia ympäri maailmaa.

Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä Arktikumissa tai verkossa. Paikan päällä osallistuvilta edellytetään koronapassia.

Tilaisuutta voi myös seurata suorana verkossa osoitteessa https://blogi.eoppimispalvelut.fi/ulapland/ Myös osa puheenvuoroista järjestetään etäyhteyksin.

Paikan päällä osallistuville kahvitarjoilu, ennakkoilmoittautumista suositellaan sähköpostitse osoitteeseen anne.raja-hanhela(at)ulapland.fi tai puhelimitse/tekstiviestillä 0400 391337.

Arctic Cafe: Kuinka sopeutua ilmastonmuutokseen?
16.12.2021 klo 15.00–16.30
Arktikum, Aurora-sali (Pohjoisranta 4, 96101 Rovaniemi)
www.arcticcentre.org/arcticcafe
#ArcticCafe

Lisätietoja

Tilaisuuden sisällöstä:

Ilona Mettiäinen, tutkija
Luonnonvarakeskus ja Lapin yliopiston Arktinen keskus
p. 029 5322 442, s-posti: ilona.mettiainen(at)luke.fi 

Tilaisuuden järjestelyistä:

Anne Raja-Hanhela, Viestintäasiantuntija
Arktinen keskus, Lapin yliopisto
040 039 1337, anne.raja-hanhela(at)ulapland.fi