Uutiset 2014

Arctic Design Week Rovaniemellä helmikuussa

29.9.2014

Arctic Design Week on maailman pohjoisin muotoiluviikko, joka järjestetään Rovaniemellä jo seitsemännen kerran 16.–22. helmikuuta 2015. Teemalla Transparency – Läpinäkyvvyys vietettävän tapahtumaviikon tuottamisesta vastaa tällä kertaa kolme luovaa rovaniemeläisyritystä.

Arctic Design Week 2015 -tuottajatiimi Jan Leutola, Julius Oförsagd, Päivi Tahkokallio ja Maxim Narbrough. Kuva: Hayden Lloyd.
ADW 2015 -tuottajatiimi kuvassa vasemmalta Jan Leutola, Julius Oförsagd, Päivi Tahkokallio ja Maxim Narbrough. Kuva: Hayden Lloyd.
 
 
Arctic Design Weekin ohjelmasta, sisällöistä ja strategisesta suunnittelusta vastaavan tuottajatiimin muodostavat Jan Leutola ja Maxim Narbrough Treeform Oy:stä, Julius Oförsagd sekä Päivi Tahkokallio, Tahkokallio Design+.

– Tavoitteenamme on, että ADW 2015 tekee muotoilun läpinäkyväksi: miten muotoilua tehdään yrityksissä, miten muotoilun avulla lisätään yrityksen arvoa ja miten muotoilu voi parantaa yrityksen vastuullisuutta. Toki tuomme viikolle myös läpinäkyviä materiaaleja ja teknologioitakin, kertoo Päivi Tahkokallio.

Arctic Design Week avataan kaikelle kansalle 16. helmikuuta. Vilkkaan tapahtumakeskuksen viikko saa Arktikumin ja Tiedekeskus Pilkkeen alueelle, mutta muotoilutapahtumat tulevaan näkymään myös kaupungin katukuvassa.

Mukana viikolla ovat kaikki vuosien varrella suosikeiksi nousseet designtapahtumat yrityksille ja elinkeinolle suunnatusta seminaarista, työpajoihin, designnäyttelyyn, -putiikkiin ja sunnuntaiseen lähiruokabrunssiin. Viikon odotettuja tapahtumia on Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan Arctic Fashion Show. Lisäksi ohjelmassa on tänä vuonna muun muassa Alvar Aalto -tutkijoiden kansainvälinen seminaari, Aalto beyond Finland.

Arctic Design Weekin järjestävät Rovaniemen kaupunki ja Rovaniemen Kehitys Oy yhteistyössä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan, Metsähallitus/Tiedekeskus Pilkkeen, Arktikumin sekä monien muiden yhteistyö- ja yrityskumppaneiden kanssa.

Seuraa tapahtumaa www.arcticdesignweek.fi


LaY/Viestintä/SV