Arktikum_VeliKouri_550.jpg

Arktikum starttaa juhlavuoden yleisöennätyksen siivittämänä

18.1.2017

Arktikumissa, Rovaniemellä tehtiin jälleen kävijäennätys vuoden 2016 aikana. Asiakkaita vieraili näyttelyissä ja tapahtumissa vuoden aikana lähes 95 000. Heistä 60 prosenttia tuli ulkomailta.

Lapin matkailun suosio on näkynyt myös Arktikumin kävijämäärässä, joka on noussut tasaisesti viimeisten vuosien aikana. Arktikumin vetonauloja ovat kauniin arkkitehtuurin lisäksi Lapin historiaa ja kulttuuria sekä arktista aluetta esittelevät näyttelyt. Tiedekeskuksessa ja maakuntamuseossa avattiin vuoden 2016 aikana kiinnostavia vaihtonäyttelyitä muun muassa arktisten alueiden ruokakulttuureista, ilmastonmuutoksesta, matkailumainonnasta ja sodan vaikutuksista lappilaisiin siviileihin sekä jälkipolviin.

Vuosi 2017 on Arktikumille juhlavuosi, sillä rakennus avattiin yleisölle 25 vuotta sitten osana Suomen 75-vuotisjuhlallisuuksia. Kaikille rovaniemeläisille avoin juhlavuoden avajaistilaisuus järjestetään Arktikumissa tiistaina 31. tammikuuta klo 18 alkaen, jolloin Lapin maakuntamuseossa avataan myös Rovaniemen ja rovaniemeläisten historiasta kertova 100 esinettä, 100 kuvaa -näyttely.

Juhlavuoden tapahtumiin kuuluu myös 2. kesäkuuta avautuva tiedekeskuksen Kuumaa kyytiä -vaihtonäyttely, Lapin maakuntamuseon Petsamo – Suomi Jäämeren rannalla -perusnäyttelyn osion uudistuksen avajaiset 5. joulukuuta ja Arktikumin 25-vuotissyntymäpäivän juhlallisuudet 6. joulukuuta. Juhlavuosi huipentuu Arktisiin Markkinoihin 15.–17. joulukuuta.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Hannele Koskiniemi
Arktikum-Palvelu Oy
040 721 3926, hannele.koskiniemi(at)arktikum.fi


LaY/AK/JW